Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tomatillo szósz

Tomatillo szósz
Tomatillo szósz
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvencem. Imádom! A tomatillot azt hiszem, mexikói földicseresznyének hívják magyarul. A mexikóiak ezt a szószt mindenféle húsétel mellé, illetve chipsszel fogyasztják. A carnitas a kedvencem, ahhoz készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vigyázzunk a jalapeno magjaival, aki a csípőset nem annyira szereti, ne használjon túl sokat. Mi kb. egy paprika magjait használtuk fel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tomatillokról eltávolítjuk a papírszerű vékony hártyát, majd alaposan megmossuk.
  2. Félbe vágjuk őket, majd egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a héj rész legyen felül.
  3. A sütőben addig grillezzük, míg a héjuk barnulni, feketedni nem kezd.
  4. Ekkor egy kisebb lábasba helyezzük őket, felöntjük 1,5 dl vízzel, felforraljuk,s a vizet forrásban tartva puhára főzzük.
  5. Közben a vöröshagymát és a jalapenot apróra kockázzuk, a korianderlevelet felaprítjuk. (A paprika magjai teszik a szószt csípőssé. Ízlés szerinti mennyiséget használjunk fel.)
  6. Turmixgépbe kanalazzuk, s a többi hozzávalóval alaposan összeturmixoljuk.
  7. Hagyjuk kihűlni, lehűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 089
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cilantro

Mióta szakács: 2011.05.11.
45 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

csípős szósz, mexicói szósz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

labionda
labionda / labionda Wed, 2013-06-12 17:18

Nagyon fincsi lehet, de ńem ismerem ezt a szószt, hasonlókat már készítettem, de soha nem volt benne korianderzöld, nálunk nem lehet kapni, pedig imádom a magját is.. azt használom. A tomatillót sem ismerem.

evol
Evol / evol Mon, 2013-03-18 15:07

Ez nekem is nagy kedvencem! Jó sok korianderrel... hmmm
De hol tudnék hozzá tomatillot szerezni?

62
mexikói földicseresznye 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
koriander 1 csokor
limelé 1 lime-ból nyert
cukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint
jalapeño 2 db