Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalsteak piccata szószban

Tonhalsteak piccata szószban
Tonhalsteak piccata szószban
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tonhalból készült steak egy igazán exkluzívnak mondható étel. Viszont ünnepnapokon belecsempészhetjük a menünkbe, és számíthatunk jó pár elismerő dicséretre, ami leginkább mondjuk a tonhalat illeti meg, mert rendkívül finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tonhalszelet mindkét oldalát bekenjük olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk. Majd egy forró, száraz grill serpenyőben, mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Nem szabad sokáig, és akkor jó igazán, hogy ha még a hal közepe rózsaszín marad. A megsült tonhalszeletet vegyük ki, és locsoljuk meg olívaolajjal, hogy ne száradjon ki.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, amire rászórjuk a lisztet, és jól elkeverjük.
  3. Erre jöhet az alaplé, amit kikeverünk. A lényeg, hogy egy krémestől kissé folyósabb állagot kapjunk.
  4. Belefacsarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát is. Majd sózzuk és borsozzuk.
  5. A legvégén hozzáadjuk a száras kapribogyókat és az apróra vágott petrezselymet. Elkeverjük, majd belefektetjük a tonhalat, és meglocsoljuk a szósszal.
  6. Spagettivel tálalhatjuk is, amit locsoljunk még meg a szósszal!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 245
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
947 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas steak, tonhal kapribogyós mártásban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
tonhal 20 dkg
kapribogyó 3 ek
alaplé 2 dl
vaj 1 ek
finomliszt 0.25 evőkanál
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 5 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint