Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával

Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával
Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor akartam otthon sushit csinálni, mert amit néhány étteremben kapni, az nagy pici és drága.
Szerencsémre barátnőm lett egy japán lány a csoportból, aki megtanított erre a receptre. Sok variációja van, ahány ház, annyi szokás. Ez egy családi recept és meg kell mondjam, sokkal ízletesebb, mint az éttermi.
Hálás köszönetem, Yumiko!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Vizes kézzel dolgozzunk a rizzsel.
A rácson hagyjunk alul ki egy csíkot, így könnyebb feltekerni.
Ami még jó, hogy a töltelékkel úgy variálunk, ahogy akarunk. Csak rákkal, csak zöldséggel stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst felrakjuk főni úgy, hogy ha beletenyerelünk, a csuklónkig ér a víz. Felforraljuk, ezután alacsony lángon pároljuk 10-15 percig. Ismét felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, és lefedve 10 percig állni hagyjuk.
  2. A tojásokat felverjük 2 ek cukorral, kis tejjel és sóval, és az olajon kisütjük. (Nem daraboljuk össze, hagyjuk korong alakúra.) Ezután hasáb alakúra felcsavarjuk, összenyomkodjuk és hosszában felcsíkozzuk.
  3. Ugyanígy, hosszában felvágjuk az uborkát is.
  4. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, kifacsarjuk belőle a levet és elkeverjük  a majonézzel.
  5. A rizst egy tepsin elegyengetünk, megöntözzük az rizsecetes lével (ecet + 2 ek cukor + só) és így hűtjük. Mindig forgassuk kis időközönként.
  6. Mikor kihűlt teljesen, a rácsra rakunk egy lapot és 2 cm vastagon elosztjuk rajta a rizst. Középre helyezünk 1 csík uborkát, tojást, a rákrudacskákat és a tonhalat, majd felcsavarjuk.
  7. Jól összenyomkodjuk, majd levesszük a rácsot és felszeljük 2 cm-es darabokra. Vizes késsel dolgozzunk, mindig magunk felé húzva a kést, és lehetőleg 1-2 húzással.
  8. Tálra halmozzuk és szójaszósszal, gyömbérdarabokkal vagy ízlés szerint más szósszal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 530
elküldve: 3
receptkönyvben: 199
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörös tonhal sushi, tonhalas sushi surimivel, surimis-tonhalas sushi, sushi uborkával és tojással

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

remenyikerika
Eri / remenyikerika Thu, 2010-09-30 09:59

Huuu és még házhozszállitást is vállalnak :) meg se kell mozdulnom. Köszönöm szépen!!!

remenyikerika
Eri / remenyikerika Thu, 2010-09-30 08:50

Van valami bevált helyed ahol az alapanyagokat beszerzed? 1000 eve kiakarom már otthon próbálni, örülök a receptednek :)

809
sushi rizs 360 g
tojás 4 db
kígyóuborka 0.25 db
napraforgó olaj 1 ek
tonhalkonzerv 160 g
majonéz 3 ek
rizsecet 1 dl
nori lap 2 db
surimi 80 g
barna cukor 4 ek
szójaszósz 1 ek
tej 1 ek
0 ízlés szerint