Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhal wrap

Tonhal wrap
Tonhal wrap
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megtetszett ez az étel, csak a tésztáját kellett picit átvariálni, hogy zabból készüljön. Első próbálkozásra ez lett belőle. Nagyon klassz, hogy mindenféle egészséges dologgal meg lehet tölteni. Jópofább, mint egy szendvics. :)
Ha pihentetés nélkül szeretnénk csinálni, akkor turmixoljuk a zabot a tojással és a vízzel.
 

hozzávalók / 2 adag

A wraphoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabot keverjük össze a tojásfehérjével és vízzel, fűszerezzük, majd pihentessük (nálam 1 éjszaka volt).
  2. Öntsük fel annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.
  3. Egy serpenyőben, pici olívaolajon süssünk minél vékonyabb lepénykét.
  4. Halmozzunk rá kevés salátát, paradicsomot, paprikát és tonhalat.
  5. Hajtsuk össze, és a végét visszahajtva tekerjük körbe alufóliával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 392
elküldve: 6
receptkönyvben: 410
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

tonhalas-zabos wrap, tonhalas tésztatekercs, tonhalas tortilla

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ecibogyoka23
Ecibogyoka23 / Ecibogyoka23 Tue, 2014-02-18 21:49

Kipróbáltam, és nagyon-nagyon finom! Könnyű volt elkészíteni, tekerni is lehet, állaga is jó! Nekem mondjuk átlag palacsintasütőben csak 1,5 lapra volt, így csináltam még egy adagot. Pedig nem lett vastag, pont jó lett. Nagyon-nagyon jó recept, méltán lettél a kedvenc szakácsaim között! :) És nincs is azért akkora kalória-tartalma, mint egy lisztes-vajas verziónak... És még gluténmentes is. Favorit!

Makka
Makka / Makka Tue, 2014-02-18 06:58

Sziasztok!

Én is megcsináltam a receptet, de nekem van egy olyan problémám vele, hogy ez inkább olyan, mint egy palacsinta. Állagra, ízre, tartásra is. Nem lehet rendesen felcsavarni és enni, mint egy igazi totilla-t. Tudnátok ötleteket adni, hogy közelíthetném meg legjobb a tortillás állapotot :)

ildica
ildica Sun, 2013-09-01 13:33

Mennyi víz kell bele? :) Jól hangzik egyébként.....

fincus14
fincus14 Tue, 2011-10-11 12:03

mennyi wrap lett az előírt mennyiségből? nagyon guszta, ezt szánom a holnapi reggelinek!

dius1107
dius1107 Wed, 2011-09-21 08:12

Nagyon finom lett,DE:hogyan sikerül vékonyra sütnöd a tésztát?Nekem sajnos egég vastagra sikeredett(wraphoz képest).Lehet h túl sűrű lett a tésztám??Köszi

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Wed, 2011-09-21 13:28

Nagyon örülök, hogy ízlett! :) Én egy kanállal 'szétkenem' a serpenyőben a tésztát. Túl hígra se jó csinálni a tésztát, mert nem tudod megfordítani, könnyen elszakad. Ez olyan kikísérletezős dolog, az a baj tojás mérete is más, zab fajtája is...

phoebe
Phoebe / phoebe Sat, 2011-09-17 09:39

:)....ez tök jó.....nekem teccik.....:)....biztos megcsinálom majd.....:D

265
tojásfehérje 1 db
zabpehely 50 g
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fejessaláta 1 db
tonhal 80 g
paradicsom 1 kis db
paprika 1 közepes db