Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas gemelli

Tonhalas gemelli
Tonhalas gemelli
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi addig nem ettük meg a tonhalkonzervet, amíg erre a receptre rá nem bukkantam valahol egy magazinban, már nem is tudom, hol. Azóta majdnem minden héten elkészítem. Nagyon egyszerű, nem munkaigényes, és nem utolsó sorban nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki szereti vagy aki nem szereti is a tonhalkonzervet, mindenképpen érdemes kipróbálni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. A szalonnát kis kockákra vágva pici olajon elkezdjük sütni, a paprikát kb. 3cm-es csíkokra vágva hozzáadjuk. Készre sütjük.
  3. Egy tálba beletesszük a tonhalat (levét leöntve), és a tojást beleütjük, majd a mustárt, sajtot, tejszínt, sót és borsot. (Vigyázzunk a sóval, mert a szalonna, sajt és a tonhal is sós lehet.) Jól összekeverjük.
  4. Ezután az egészet a tésztával együtt elvegyítjük úgy, hogy még egy kb. 1/2 bögre tészta főzőlevet is öntünk hozzá. Nem kell félni, úgyis felszívja a tészta. 
  5. Még egyet-kettőt keverünk rajta, és lezárjuk a tüzet alatta. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 357
elküldve: 11
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes tészta, tejszínes tészta tonhallal, tonhalas tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

690
tonhalkonzerv 425 g
bacon 100 g
piros kaliforniai paprika 1 db
tojás 1 db
sajt 15 dkg
főzőtejszín 2.5 dl
mustár 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tészta 500 g
napraforgó olaj 1 teáskanál