Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas jacket potato

Tonhalas jacket potato
Tonhalas jacket potato
115 perc / előkészület: 10 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angliában élve vannak ételek, amiket lehetetlen hosszú távon kikerülni, előbb-utóbb biztosan meg fogjuk őket kóstolni. Ez pl. a Marmite esetében szinte biztosan borzasztó élmény lesz, máskor azonban instant kedvenccé válik a fogás. Az utóbbi tábort gyarapítja a helyi nagy kedvenc, a jacket potato is. Egy végtelenül egyszerű, ugyanakkor millióféleképp variálható étel, ami előétel, köret és főfogás is lehet, az adagtól és a tölteléktől függően. Bevágáskor kaphat csak minimalista módon sót és vajat, de éppenséggel tejszínes-mozzarellás rákhabot is, kaviárszórattal. A lehetőségek végtelenek. Jelen esetben a személyes kedvencemet, a tonhalasat adom közre, ami kevés munkával elkészíthető, (nálam) otthon szinte biztosan mindig megtalálható alapanyagokból igazi életmentő vacsora tud lenni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jacket potato készítésekor lehetőleg válasszunk nagy, hosszúkás, ép, szép héjú krumplikat. Ezeket jól mossuk meg, késsel szúrjuk meg mindegyiket 1-2 helyen, majd egyesével csomagoljuk őket alufóliába. Sorakoztassuk őket egy tepsibe, majd mehetnek a sütőbe 220 fokon 50 percre.
  2. Ha letelt az 50 perc, fordítsuk meg a krumplikat, és tegyük vissza őket a sütőbe még 40 percre. Közben a többi hozzávalót (a só kivételével) keverjük össze.
  3. Ha megsültek, csomagoljuk ki őket, és vágjuk be őket éles késsel, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen végig, majd a késsel feszítsük őket kicsit szét. (Én csak hosszában szoktam vágni, egyszerűbb, gyorsabb, jól tartja a tölteléket. De vághatunk beléjük egy rést keresztben is, vagy akár teljesen ketté is lehet vágni őket, lefektetni őket a héjas felükre, és a lapos, vágott félre halmozhatjuk a tölteléket.)
  4. A kinyitott krumplikat jól sózzuk meg, majd kanalazzuk a nyílásokba a bekevert tölteléket. Tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt elolvad és megpirul.
  5. Tálaljuk friss zöldsalátával.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38*29 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 643
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

héjában sült krumpli, töltött krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

363
burgonya 12 db
0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 200 g
mozzarella 200 g
csemegekukorica 150 g
vöröshagyma 1 közepes db
olajbogyó 25 db
fokhagymapor 10 g
bors 5 g
tejföl 100 g