Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas-olajbogyós tészta

Tonhalas-olajbogyós tészta
Tonhalas-olajbogyós tészta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a páromtól tanultam, és nagy kedvenc nálunk. Péntekenként, ha nincs más "halas" ötletem, akkor ezt dobom be, nem utolsó szempont, hogy percek alatt elkészül.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Frissen készített salátával még kiadósabbá és egészségesebbé tehetjük. A kislányom is nagyon szereti, neki az olajbogyót kimagozom, és a szósszal együtt lemixelem, és úgy keverem el a tésztájával, természetesen ekkor a chillit kihagyom. ;-) A fokhagyma helyett használhatunk 1/2 hagymát, apróra metélve, így ugyanez a recept picit más ízt ad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a tészának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük.
  2. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk.
  3. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk.
  4. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk.
  5. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.
  6. Eközben a tésztánk is készre főtt, leszűrjük, összekeverjük a szósszal, tálaljuk.
  7. A chilli paprikával megszórhatjuk a tálaláskor; vagy pedig még a 2. pontban a fokhagymával együtt piríthatjuk.
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tonhalas tészta olajbogyóval, olívás-tonhalas tészta, tonhalas penne olivabogyóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evelynpa
evelynpa Fri, 2012-02-10 13:17

Kedves Cafika!
Koszonom a receptet, nagyon finom lett, már be is lakmároztuk.

cafika
Cafika / cafika Fri, 2012-02-10 16:21

Szia Evelynpa,
örülök, hogy ízlett a recept !! ha hiszed, ha nem, ma én is ezt föztem :-)
kellemes hétvégét,
üdv. Évi

714
penne 220 g
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
tonhalkonzerv 160 g
kapribogyó 1 ek
fekete olajbogyó 10 db
paradicsom 2 db
chili 0 ízlés szerint