Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas rakott patiszon

Tonhalas rakott patiszon
Tonhalas rakott patiszon
120 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már jópár éve kértek fel életem első receptjének közzé tételére. Nagyon izgultam, és valami igazán finomat akartam kitatlálni, ami egyúttal egészséges, egyedi, és nem túl nehéz elkészíteni. Mivel pont nyár vége volt, tobzódni lehetett a jobbnál jobb alapanyagokban. Az egyik legnagyobb kedvencem a patiszon, amit addig szinte csak rántott formában ettem. Elhatároztam, hogy új receptek kellenek, hogy többre hívatott ez a zöldség(?), gyümölcs(?).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patiszont meghámozzuk, magjait kivájjuk (ha kisebb a patiszon és zsengék a magok, akkor nyugodtan benne hagyhatjuk), felszeleteljük, majd a szeletek félbevágjuk (ha elég nagy a serpenyőnk, akkor egyben is hagyhatjuk), alaposan besózzuk, és félrerakjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk és felkarikázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A tonhalat (olajával együtt) 1 dl tejföllel, kevés mustárral, sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel alaposan kikeverjük.
  4. A patiszonszeleteket leitatjuk és serpenyőben, kevés olajon (lehetőleg olívaolajon) mindkét oldalukon átpirítjuk, az olajat szalvétával leitatjuk. 
  5. Ezután sütőedénybe az alkotóelemeket szépen sorban lerakjuk, alulra egy sor patiszon, fokhagymával és zsályával megszórjuk, majd paradicsom, enyhén sózzuk, megkenjük a tonhallal, ismét paradicsom, fokhagyma, majd patiszonnal fejezzük be.
  6. A tetejét megkenjük 2 dl tejföllel, rátesszük a reszelt sajtot, és közepes lángnál jól összesütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 24 742
elküldve: 14
receptkönyvben: 406
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

sardidani

Mióta szakács: 2012.02.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott patiszon, rakott zöldség tonhallal, halas rakott patiszon

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Tue, 2015-08-04 10:40

Kedves Dani!
Erdeklodom, hogy kihagyhato-e a 4. lepes? Ha csak siman retegezem a talban a tobbi hozzavaloval, nem puhul meg sutes kozben? Patiszont meg soha nem keszitettem semmilyen formaban. :)

Zebrabara
Zebrabara Wed, 2014-09-03 13:25

ISTENI! Az illata, no meg az íze is. Zseniális recept, köszönöm!
Szokás szerint kicsit variáltam rajta (mint kb az összes recepten), a patiszonból és a halból dupla adagot vettem, zsálya és bors nem ment bele, helyette sok borsikafű. A tetejére alig maradt tejföl, úgyhogy azt a kevéskét ami a pohár aljában volt, elkevertem egy jó adag túl puhára sikeredett fokhagymás kecskesajttal, azt kentem rá, gyönyörű ropogósra pirult rajta. Ja, és hogy kiadósabb legyen, ment bele főtt gersli is.
Biztosan visszatérő étel lesz nálunk.

csergoffy
csergoffy Sun, 2014-08-17 15:39

Kedves Dani!

Ma elkészítettem a receptedet, és a 4 fős adagot simán elpusztítottuk hárman - ebből az egyikünk csak 1,5 éves. Nagyon ízlett mindenkinek!
Köszönjük a receptet!

Hümi2
Hümi2 Sun, 2012-09-23 14:51

Nekünk nagyon ízlett! Igaz, kicsit változtattam rajta, mert tonhal helyett hekket tettem bele, de azt is ugyanúgy lehet aprítani egy kis sütés után. :) Köszi!

Sárdi Dani
sardidani / Sárdi Dani Wed, 2012-07-25 11:47

Kedves Salsera,

Sajnálom, nem tudom hol romlott el az, ami jó volt, de azt hiszem ezt már kinyomozni is felesleges lenne.

üdv
Dani

salsera
salsera Tue, 2012-07-24 17:00

Elkészítettem... hát nálunk nem sokszor lesz ez a kaja, sorry :( majd' két és fél óráig tartott, a fél vasárnapom ráment a sütögetésre, bár zsálya nélkül csináltam, de az íze még távolról sem az igazi (de ezen sztem a zsálya sem segített volna), szóval én maradok a frissen kirántott patisszonnál kókuszolajban :)

468
patisszon 1 db
paradicsom 5 közepes db
tonhalkonzerv 160 g
fokhagyma 1 fej
tejföl 3 dl
tojás 1 db
sajt 12.5 dkg
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
snidling 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint