Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas rizsgombóc paradicsommártással

Tonhalas rizsgombóc paradicsommártással
Tonhalas rizsgombóc paradicsommártással
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rögtönzés eredményei a rizsgombócok: gyorsan kellett összedobni valamit, az itthon lévő alapanyagokból.

hozzávalók / 3 adag

A rizsgombóchoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük: felforrósított, evőkanálnyi olajon addig pirítjuk a mosatlan rizsszemeket, míg üvegesek lesznek, ekkor felöntjük vízzel (ha bögréből mérjük ki a rizst, könnyedén a bögrével adagolhatjuk a vizet is, mégpedig másfélszeres mennyiséget). Lefedve, puhára pároljuk (kb. 20 perc alatt).
  2. Közben elkészítjük a paradicsommártást: a hámozott paradicsomot lábasba öntjük, sóval, borssal és finomra vágott oregánó levéllel ízesítjük. Összeforraljuk és villával kissé szétnyomkodjuk a nagyobb paradicsomdarabokat (aki homogénebb állagú mártást szeretne, botmixerrel pépesítse az egészet). Tálalásig melegen tartjuk.
  3. A megfőtt rizst tálba tesszük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalkonzervet és az apróra vágott olajbogyókat. Az egészet alaposan összekeverjük, majd kis gombócokat formálunk a rizsből.
  4. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezve, 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk a rizsgombócokat és (alul-felül álláson) 10 perc alatt átforrósítjuk.
  5. Azonnal szervírozzuk: a gombócokat tányérra szedjük, meglocsoljuk a forró paradicsommártással és meghintjük apróra vágott oregánóval.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 355
elküldve: 1
receptkönyvben: 334
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizsgombócok tonhallal és paradicsommal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szószocska
Szószocska Fri, 2018-03-23 15:02

Nagyon klassz recept, örülök, hogy megtaláltam! :)
Annyit leírnék, hogy én egy 2,5 dl-es bögrével mértem ki a rizst (kb. 200 gr), diónyi gombócokat formáztam, ebből 16-18 db lett.
Villámgyorsan elkészíthető, a hal miatt egészséges is, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. :)

380
rizottó rizs 180 g
tonhalkonzerv 160 g
zöld olajbogyó 10 db
napraforgó olaj 1 ek
konzerv paradicsom 400 g
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint