Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas spagetti

Tonhalas spagetti
Tonhalas spagetti
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti neve : Spaghetti co tonnu. Ebben a hagyományos szicíliai receptben a spagettihez az egyik legkarakteresebb mediterrán hal társul, végeredményként egy egyszerű, ízletes fogást kapunk.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy variáns ugyanerre a receptre: a paradicsomszószhoz adjuk az olajos tonhalat (alaposan lecsöpögtetve, felvágva). Keverjük össze, adjunk hozzá petrezselymet, néhány gerezd fokhagymát, majd főzzük 10 percen keresztül, és tálaljuk spagettiágyon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Süssük a friss tonhalat olívaolajon, amíg aranyszínű nem lesz, majd csöpögtessük le és sózzuk meg. Készítsük elő, főzzük meg a paradicsomszószt, és amikor kész, adjuk hozzá a tonhalat apróra felvágva, a petrezselyemmel együtt.
  2. Főzzük össze 10 perc alatt, alacsony lángon, majd adagoljuk a spagettire, figyelve arra, hogy minden tálra jusson a szószból és a halból is.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 781
elküldve: 6
receptkönyvben: 276
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:19

Ez egy jó kis recept és ez egy igen finom tészta étel!

579
spagetti tészta 340 g
tonhalkonzerv 185 g
0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 6.25 dl
petrezselyem 2 teáskanál
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 60 ml