Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas tészta 6.

Tonhalas tészta 6.
Tonhalas tészta 6.
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szakácsnői rovatunk második befutójához érkeztünk. Orsi az én kedves és egyetlen nagy tesóm remeke ez, amelyhez hasonlót Olaszországban evett, de végül itthon tökéletesített ki. Nagy csodálója vagyok szakácsművészetének, tőle lestem az apró trükköket, kaptam bátorságot az ízek gazdag használatához, és tőle tudtam meg, hogy milyen örömteli és kreatív dolog a főzés. Igyekszem minél több receptet megosztani az általa készítettekből, most következzen egy egyszerű és nagyszerű elsősorban tonhal-rajongóknak.

hozzávalók / 4 adag

A bechamel mártáshoz

A kész tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet forrni egy pici olívaolajjal és sóval.
  2. Amíg felforr, elkészítjük a Bechamel mártást. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint együtt az olajjal egy közepes edényben.
  3. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük.
  4. Mindeközben mikróban melegítsünk fel 2 dl tejet, majd óvatosan, fokozatosan adjuk hozzá a masszánkhoz, közben kevergessük, amíg sima (csomómentes) nem lesz. (Vigyázzunk, mert hamar becsomósodik a mártásunk, ha a tej nem elég forró. A hőmérséklet-különbség okozhatja a csomósodást, ezért fontos a tej felmelegítése.).
  5. Tegyük vissza a tűzhelyre, és folytonos kevergetés mellett sűrítsük be.
  6. Ezek után ízesítsük, só, bors, szerecsendió hozzáadásával. A megadott mennyiségek megváltoztatásával sűrűbbre, ill. hígabbra vehetjük a mártást. Utólag is tudjuk az állagát változtatni, ezért lesz szükség egy kis tejszínre.
  7. A kész mártásba tegyük bele a tonhalkonzerveket. Nem szükséges összetörni, a kevergetésnél szétoszlik. Majd lassú tűzön egy pár percig melegítsük össze a bechamellel.
  8. Ekkorra a pennénk is elkészül, amit leszűrés után hozzáadhatunk a keverékhez.
  9. Egy kis chilli paprika, ha szükséges egy kis tejszín, és 5-10 perc lefedve állni hagyjuk. A tészta magába szívja az ízeket, és "felveszi" a szószt.
  10. Parmezán sajttal és petrezselyemmel a tetején tálaljuk. (Akiknek még nem elegendő a kalóriamennyiség, azok a mártásba is tehetnek reszelt sajtot.)



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 37 979
elküldve: 4
receptkönyvben: 451
elkészítve: 28/29
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Orsi tonhalas pennéje, tonhalas tészta chilivel és parmezánnal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajni1215
hajni1215 Thu, 2013-01-10 18:20

Nagyon jó a recept isteni finom lett!! Nekem elbírt 2 dl tejszínt is pluszban, így is jó sűrű lett a mártás. :) Köszönöm a receptet! :)

livedli
livedli Mon, 2011-02-21 17:41

Már most imádom! Mindenképp megcsinálom! Köszi a receptet! :))

789
olívaolaj 3 ek
vaj 3 ek
tej 2 dl
finomliszt 3 csapott ek
szerecsendió 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 240 g
chili 0.5 db
habtejszín 1 dl
sajt 10 dkg
penne 350 g
petrezselyem 0 ízlés szerint