Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhallal töltött édesburgonya

Tonhallal töltött édesburgonya
Tonhallal töltött édesburgonya
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy szem édesburgonya, és valami fincsi vacsorakiegészítésre vágytam... :-)

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk az édesburgonyát, megtörölgetjük, félbevágjuk, és héjastul betesszük a sütőbe kb. 35-40 percre, miután megkenjük egy pici olívaolajjal, és megszórjuk nagyon pici sóval.
  2. 40 perc után kivesszük a burgit, kikaparjuk a belsejét vigyázva, hogy a héj ne sérüljön meg. Ha elég ideig sütöttük, simán elválik a héjtól a belső, a két végén óvatosan, ott szakadhat, ott vágjuk el.
  3. A kikapart belsőt összekeverjük a sós tonhallal és a sajtkrémmel (light). Ha nem sós a tonhal, akkor sózzuk meg egy kicsit.
  4. A legvégén tegyünk rá sajtot, vagy reszeljünk rá, mindegy.
  5. Addig süssük még a töltött édesburgonyát, amíg a tetején lévő sajt meg nem pirul. Kész is!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 286
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas sajtkrémmel töltött édesburgonya, tonhallal és sajtkrémmel töltött édesburgonya, csőben sült tonhalas-sajtos édesburgonya

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
édesburgonya 1 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 csepp
tonhalkonzerv 60 g
krémsajt 25 g
trappista sajt 25 g