Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhallal töltött tojás

Tonhallal töltött tojás
Tonhallal töltött tojás
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom rengeteg tonhalkonzervet vett, valamit ebből akartam alkotni. Egy egészséges, gyors és látványos vacsival leptem meg. Mint a gyerekek, először persze a dekorációnak esett neki, de a töltött tojást is nagyon finomnak találta. Azt mondta, jöhet máskor is. :)

Ha valaki úgy jobban szereti felhasználhatja a sárgáját is a töltelékhez. Viszont ez emelni fogja az étel zsírtartalmát.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást keményre főzzük, majd lehűtjük, megtisztítjuk, és függőlegesen kettévágjuk.
  2. A sárgáját eltávolítjuk, nem használjuk fel.
  3. A tonhalat összekeverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
  4. Megtöltjük a két fél tojást.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 162
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
fogás: hideg előétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töltött tojás, tonhalas tojás, tonhalkrémmel töltött tojás

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Fri, 2018-11-09 12:51

Tonhal mellé tettem tőkehalmájat és a tojás sárgáját is felhasználtam a töltelékbe. Finom lett. Köszönöm az ötletet.

Bungi
Bungi Tue, 2012-05-01 14:32

Szia. Azt szeretném kérdezni, hogy a sárgáját ki sem kell venni a fehérjéből, vagy ki kell venni, és össze kell keverni a hallal.
Ez a része nem egyértelmű számomra, de ettől függetlenül már főnek a tojások :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Thu, 2012-05-03 04:58

Szia!
Én kivettem a sárgáját, nem használtam fel, hogy alacsonyabb legyen az étel zsírtartalma. De ha téged nem zavar az a kis plusz zsír, akkor nyugodtan felhasználhatod a töltelékhez, nem rontja el. :)

Kyra25
Kyra25 Sun, 2012-04-08 17:57

Elkészítettem húsvétra hidegtálnak :) ráültettem a tojásokat francia salátára, díszítettem piros retekkel, petrezselyem zölddel. Mutatós is lett és finom is. Köszönöm az ötletet/receptet. Hallal még nem töltöttem tojást.

163
főtt tojás 1 db
tonhalkonzerv 35 g
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint