Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalpogácsa uborkaöntettel

Tonhalpogácsa uborkaöntettel
Tonhalpogácsa uborkaöntettel
24 perc / előkészület: 20 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a családi szakácskönyvből származik, (melyet néhány éve anyukám és nagymamám egybeeső kerek születésnapjára szerkesztettünk) Laura nagynénémtől. Elég sok időbe telt, hogy végre kipróbáljam, de jobb későn, mint soha. Egyszerű, gyors, finom, laktató, egészséges... Hm, más nem jut eszembe, de érdemes kirpróbálni : )

hozzávalók / 4 adag

A tonhalpogácsákhoz

Az uborkaöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd 1 ek sóval összekeverve szűrőben félretesszük 15 percre, hogy a leve lecsöpögjön.
  2. Közben a konzervek levét leöntjük, a halat villával szétnyomkodjuk.
  3. Összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojással, a majonézzel, a felszeletelt hagymával, sóval és borssal.
  4. A masszából 2-4 cm átmérőjű pogácsákat formázunk.
  5. Az uborkát leöblítjük, a maradék levét kinyomkodjuk.
  6. Összekeverjük a joghurttal, sóval, borssal, kaporral ízesítjük, lefedve félretesszük.
  7. Kevés olajban a pogácsák mindkét felét 3-4 percig sütjük, majd az öntettel kínáljuk őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 564
elküldve: 6
receptkönyvben: 369
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes tonhalpogácsa, hagymás tonhalpogácsa, tonhalfasírt, tonhalropogós

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2013-10-01 20:32

nagyon finom! az uborkás mártást uborka híján nem készítettem el hozzá, ezért tejfölös-mustáros szósz volt hozzá. biztos hogy el fogom még készíteni - de akkor teszek bele fokhagymát is ;-)

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Thu, 2012-03-22 13:45

SZia, készítetted más, fagyasztott halfiléből? Nekem pangasius van most itthon, és ebből készíteném el. Köszönöm!

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2012-03-22 15:27

Szia, nem, még nem próbáltam - az az igazság, hogy szerintem az nem egészen úgy működne. A fagyasztott hal, ha kiolvasztod, nyers. A konzerves tonhal pedig nem, mármint azt már úgy natúr, sütés nélkül is lehetne enni. Ez persze még nem lenne gond, mert a pogácsa is megsül, de a tonhal villával apróra törhető, gyakorlatilag massza, jól lehet keverni, a faszasztott halat pedig nem tudom, hogyan lehetne annyira apróra darálni. Esetleg robotgéppel. Meg hát a tonhal finom tonhalízű, a pangasius meg nem annyira az ízéről híres... Szóval kicsit komplikáltabb a dolog, de ha van hozzá eszközöd, biztos meg lehet próbálni :) Üdv, Durcsó

karuzo
karuzo Sat, 2012-02-18 14:13

Ez nagyon-nagyon finom volt! És meglepően laktató. Azt hittük, hiányozni fog mellőle a köret, de kicsit sem hiányzott. Felkerül az állandó étlapra azt hiszem! :-)

delcsike73
delcsike73 Sat, 2012-02-18 13:48

Tegnap elkészítettem ebédre, mit mondjak, botrányosan FINOM volt!!!
Köszi a receptet!

Mamma
Mamma mia / Mamma Sun, 2011-07-17 13:45

 
Ez állati jó volt ! Zöldségkrémleves mellé készítettem el. Halpogácsa petrezselymes új krumplival + 1 pohár Chardonay kitűnő. Köszönjük!

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Wed, 2011-06-22 19:21

 Imádom a halat és iszonyat gusztusosan festenek ezek a pogácsák! Ezt a receptet mindenképp meg kell majd csinálnom! Csak lehetne két kérdésem? : az egyik hogy ez kb hány személyre elegendő?
a másik meg az lenne: ez a recept saját ötlet alapján van fenn nosalty-n ? :) ui. nagyon jó a kép is ;)

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2011-06-22 21:48

Kedves JéHeléna,
Örülök, hogy tetszik a recept! 3-4 embernek elég ez az adag, persze attól is függ, hogy előétel vagy főétel-e (ez esetben + nagyétkű résztvevőkkel lehet, hogy csak 2 embernek elég), ki mennyit eszik stb...
Ahogy írtam a sztoriban, a recept hozzám a családi receptkönyvből került, oda az egyik nagynéném "küldte", azt viszont sajnos nem tudom hogy ő hol olvasta.
Köszi a bókokat :) Remélem, ízleni fog! Üdv,
Durcsó

339
tonhalkonzerv 30 dkg
zsemlemorzsa 75 g
tojás 1 db
majonéz 2 ek
újhagyma 4 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
kígyóuborka 1 közepes db
joghurt 125 g
kapor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint