Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalsaláta

Tonhalsaláta
Tonhalsaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer egy kőszegi pizzériában ettem hasonlót. Megpróbáltam rekonstruálni.

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Kőszegen fokhagymás pizzakenyeret kínáltak mellé, időnként én is ezt készítek, de az egyszerű - vagy kicsit felturbózott - pirítós is kiváló hozzá.
Borajánlat: könnyű, friss rosé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük az öntetet: egy fedeles üvegbe (én bébiételeset használok e célra) belezúdítjuk az összes hozzávalót, alaposan rátekerjük a kupakot, és jól összerázzuk.
  2. A zöld salátához keverjük a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a felkarikázott lila hagymát, a félbevágott olajbogyókat.
  3. Meglocsoljuk az öntettel, lazán összekeverjük.
  4. Két tányérra adagoljuk a salátát, mindegyik tetejére egy-egy főtt tojást reszelünk, és elosztjuk rajtuk a tonhalat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 102 050
elküldve: 9
receptkönyvben: 519
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

496
salátakeverék 200 g
paradicsom 2 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fekete olajbogyó 10 db
főtt tojás 2 db
tonhalkonzerv 160 g
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 5 ek
mustár 1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
négyszínű bors 0 ízlés szerint