Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával

Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával
Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver receptje szolgáltatta ma az alapot a spárgás vacsihoz, ami nagyon fincsi lett. A cukkini hozzáadása már az én találmányom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a szárak fás végét levágjuk. Olívaolajjal megkenünk, és felforrósítunk egy grillserpenyőt (vasból készült, vastag fajta, ami csíkosra süti a dolgokat), majd belehelyezzük a spárgaszárakat.
  2. Egy másik, nehéz serpenyővel leszorítjuk őket, és 5 perc alatt, közben párszor megforgatva átsütjük.
  3. Ha használunk cukkinit, azt nagyon vékonyra szeljük, s pár perc alatt szintén átforgatjuk egy kis olajon.
  4. A spárgákat pár cm-es darabokban, a paradicsomokat negyedelve, az olívabogyókat kimagozva és felezve tálba tesszük a cukkinivel, az egészet összeforgatjuk.
  5. Rálocsoljuk a citromot pár tk kivételével, egy kis olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és a bazsalikom nagy részét is belekeverjük.
  6. A tonhalszeleteket megkenjük egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk őket. Ízléstől függően sütjük meg őket a forró serpenyőben (rare (véres) steakhez 1 perc/ oldal, mediumhoz 2 perc/ oldal, a well done-hoz pedig 3-4 perc /oldal kell).
  7. A maradék bazsalikomot összenyomjuk, és a maradék citrommal a créme fraiche-be keverjük.
  8. A salátát tálaljuk, ráhelyezzük a halat, meglocsoljuk az öntettel, s bébi bazsalikomlevelekkel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 614
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas spárgasaláta, bazsalikomos spárga tonhallal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

352
tonhal 20 dkg
zöldspárga 1 csomag
koktélparadicsom 20 db
bazsalikom 1 csokor
fekete olajbogyó 10 db
cukkini 1 kis db
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
crème fraîche 4 dkg