Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhaltatár

Tonhaltatár
Tonhaltatár
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tonhaltatárt egy csomó olaszországi étterem menüjében találhatunk, de ilyet csak egy helyen, a Luccabeli Stravinsky előételei között. Ez a bár olyan, akár egy berlini művésztanya. A fiatal tulajdonosok orosz származásúak, de tökéletesen átérezték és továbbadják az a bizonyos olasz életérzést. Ez a fúziós csoda kipróbálásra vár, ess neki nem bánod meg!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha fel akarsz vágni, vagy csak egy üdítő, friss előételre vágysz, amely elrepít a tenger vagy akár az óceán partjára, akkor ez a te fogásod!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előre reszeljük le a lime héját.
  2. Először a tatár avokádós alját készítsük el. Az avokádót pucoljuk, magozzuk, kockázzuk és tegyük egy tálba. Gyorsan egy fél lime levével meglocsoljuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, úgy egy kávéskanálnyit, az aprított koriander harmadát, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés aprított chilivel vagy chilipellyel ízesítjük. Ez megy a tálaló tányér közepére helyezett ételformázó, tálalógyűrűbe alulra. Egy egyenes talpú pohárral le is nyomogathatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.
  3. Aztán a tálba tesszük a kb. 1 cm szélű kockára vágott tonhalat, ezt a lime levének másik felével keverjük, sózzuk, borsozzuk, egy kávéskanálnyi frissen reszelt gyömbért, aprított koriandert, és ízlés szerint egy kevés reszelt limehéjat adunk hozzá. Ez megy az avokádóalapra a gyűrűbe. Nyomjuk le a pohár talpával ezt is, és a tányérral, gyűrűvel együtt tegyük egy félórára a hűtőbe összeállni, vagy ameddig elkészül a szósz.
  4. Készítsük el a szószt is. Egy tálban rugós keverővel először keverjük simára a mustárt olívaolajjal, adjuk hozzá egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, legyen krémesen csillogó. Vágjuk a mangót kicsi kockákba, pont mint a tonhallal tettük, és adjuk az öntethez.
  5. Tálaláskor vegyük ki a tányért a hűtőből, egy vékony pengéjű éles kést mozgassunk körbe a gyűrű belsejében, hogy szétválasszuk a tatártól, majd húzzuk le róla. Jó esetben gyönyörűen formás marad. Öntsük körbe a mangós szósszal, szórjuk meg mákkal mindenhol (ezt én most elfelejtettem), egy csepp limehéj-reszelék és chilipehely is mehet a tetejére. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
342 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

avokádós-mangós tonhaltatár, fúziós tonhaltatár, egzotikus tonhaltatár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

442
tonhal 200 g
avokádó 1 közepes db
lime 1 közepes db
gyömbér 2 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
koriander 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangó 0.5 közepes db
dijoni mustár 1 kk
olívaolaj 3 ek
citromlé 3 ek
mák 0.8 ek