Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonkababos kakaólikőr

Tonkababos kakaólikőr
Tonkababos kakaólikőr
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

S akkor íme, ami még nem volt, de mindannyian szeretjük. Egy kivételesen finom, édes, de enyhén pikáns likőr. 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a kakaóport összekeverünk annyi forró vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Ekkor elkeverjük benne a tojássárgáját is. Hozzáadjuk a cukrozott és a cukormentes sűrített tejet, és kézi habverővel alaposan elkeverjük benne.
  2. Majd hozzáadjuk a habtejszínt, és azt is elkeverjük. Ezután hozzáadagolunk annyi fehér rumot, amennyi alkohol nekünk megfelelő bele.
  3. A végén belekeverjük a reszelt tonkababot.
  4. Mivel nagyon kicsi hab keletkezik a tetején, szűrőn keresztül tisztára mosott üvegekbe merjük.
  5. Hűtőben 1 hónapig eláll.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 706
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kézzel készíthető karácsonyi ajándék, kakaólikőr, kakaólikőr tonkababbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

252
fehér rum 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
tojássárgája 1 db
sűrített tej 150 g
sűrített tej 100 g
habtejszín 4.5 dl
víz 3 ek
tonkabab 1 db