Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonkababos mascarponetorta

Tonkababos mascarponetorta
Tonkababos mascarponetorta
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta egy fontos figyelemfelhívásra készült. Idén 30 éves a Hemofília Világnapja. Ez az alkalom ösztönzött arra, hogy elkészítsem ezt a mennyei tonkababos mascarponetortát. Szív alakú, mert szívből jött, 30-as gyertya, hisz 30. évforduló. :) A tortát és az üzenetet továbbadtam a Medikus Kupa Debreceni Vízilabda csapatának, akik 1. helyezést értek el. A fiúk ezúttal is szeretnének hozzájárulni a figyelemfelhíváshoz és a sport fontosságához :)

hozzávalók / 10 adag

Omlós tészta

Krém

Habcsók

Szólj hozzá!

elkészítés

Omlós tészta

  1. Habverő segítségével a lágy vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal.
  2. Egyenként, habosra verve, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. A sütőport elkeverjük a liszttel, és átszitáljuk, majd apránként hozzáadjuk a tésztához.
  4. Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk kb. 0,5-0,75 cm-re, és az előre megtervezett szív alakú formával kivágunk 2 formát. Sütőpapírra téve egy tepsivel hideg helyre (hűtőbe) tesszük 30 percre. Így megkeményedik, és megtartja a formáját sütés alatt is.
  5. 180 fokos, előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a lapokat a málnadzsemmel.

Krém

  1. Robotgép segítségével keményre verjük a tejszínt a cukorral. Én növényi habtejszínt használtam, mert ez szép fehér és nem esik össze.
  2. A tonkababból szerecsendió reszelővel reszelünk egy csipetnyit a krémbe, majd a tejszínt összekeverjük a mascarponéval.
  3. A krémet egy habzsákba tesszük, melynek kör alakú díszítőcső van a végén. Apró pontokban egyenletesen rátesszük a krémet a tésztára. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. (Ha lágy a krém, előfordulhat hogy a második réteg összenyomja a krémet.)
  4. A megszilárdult első rétegre óvatosan ráhelyezzük a második tésztát, és a maradék krémet megint apró pontokban eloszlatjuk.
  5. Az összeállított tortát hűtőbe tesszük díszítés előtt.

Habcsók

  1. A tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval. Ez kb. 10-15 percet vesz igénybe. Ha két ujjunk közé veszünk egy kis habot, akkor nem szabad, hogy érezzük a cukrot. Teljesen el kell, hogy olvadjon.
  2. A kemény habba beleszitálunk fél kk keményítőt, és egyenletesen elkeverjük. Itt hozzá lehet adni az ételfestéket, ha szeretnénk.
  3. A habot habzsákba töltjük, és különböző formákat nyomunk ki egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. 80-90 fokos sütőben kb. 1,5 óán át szárítjuk a habcsókot. Ez az idő mérettől függően rövidebb, illetve hosszabb is lehet. Nem szabad, hogy túl meleg legyen a sütő, mert megbarnul a habcsók. Akkor van kész, ha egyszerűen elmozdítható a sütőpapíron a kinyomott forma.
  5. Díszítési tipp: A habcsók alját meg lehet kenni egy kevés krémmel, és bele lehet mártani színes cukorkába.

Díszítés

  1. A hűtőből kivesszük a tortát, és ízlés szerint virágokkal, gyümölcsökkel és habcsókkal díszítjük. Érdemes játszani a színekkel, mert feldobja a tortát :)
  2. A tészta nagyon omlós, így szépen lehet szeletelni, és nem gyomjuk szét a krémet :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandra0410

Mióta szakács: 2019.04.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes szívtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
vaj 25 dkg
cukor 16 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojássárgája 3 db
finomliszt 360 g
sütőpor 1 csomag
málnadzsem 3 ek
mascarpone 50 dkg
növényi habtejszín 200 ml
tonkabab 0.1 db
cukor 2 ek
tojásfehérje 1 db
cukor 5 dkg
étkezési keményítő 5 g
színes cukorka 1 ek
ételfesték 2 csepp
1 csipet