Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölybagett Évi néni konyhájából

Tönkölybagett Évi néni konyhájából
Tönkölybagett Évi néni konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tönkölylisztben még sosem csalódtam. Bármit készítettem is belőle az finom, ízletes lett. Most sem volt ez másként.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk rajta.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgépben összegyúrunk, kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Minden adagot oválisra széthúzunk, végeit behajtva a tésztát oldalirányban feltekerjük, bagettsütő formába tesszük.
  4. Újabb 20 percig langyos helyen kelesztjük.
  5. A bagettek tetejét vízzel megkenjük, éles késsel behasítjuk.
  6. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 13-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 955
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

búzacsírás tönkölybagett, bagett tönkölylisztből mézzel és búzacsírával, mézes tönkölybagett

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andie
Andie / Andie Sun, 2014-06-29 07:49

Egyébként finomabb joghurttal? Jobb lesz a tészta minősége?
:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-29 18:12

Kedves Csiganyuci!

Én pedig köszönöm kedves szavaidat. Remélem elkészíted a bagettet és elnyeri a tetszésedet akkor is. Üdv: Évi néni

Ilihu
Ilihu Tue, 2013-10-01 11:13

Kedves Évi!
Nagyon szépnek és finomnak tűnnek, de nincs bagett sütőm. Anélkül is megsüthető? Esetleg megcsavarva "gyökér kenyérnek"? Nagyon köszönöm előre is válaszodat.
ili

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-01 17:33

Kedves Ili!
Nagyon egyszerű a megoldás. A kenyereket sütőpapírral bélelt tepsibe tedd, és egy-egy kenyér közé húzz dupla rétegű sütőpapírt, így nem nőnek össze. Valóban jó ötlet a gyökérkenyér forma, mert megtartja a kenyér formáját. Sok sikert a sütéshez!
Üdv: Évi néni

270
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
joghurt 2 dl
méz 1 ek
friss élesztő 1.5 dkg
búzacsíra 3 ek
1 tk