Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölyfánk

Tönkölyfánk
Tönkölyfánk
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy jófajta fánk. Ráadásul egészséges is. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 mk cukorral a tejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a maradék cukorral, sóval, vaníliás cukorral jól összekeverjük egy habverő segítségével. Közepébe     mélyedést nyomunk, ide öntjük az élesztős tejet, a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat és a rumot vagy whiskyt. (Régebben mindig rummal készítettem, de egy alkalommal túl későn vettem észre, hogy nincs itthon rum. Körülnéztem a bárszekrényben némi alkohol után, és a whisky mellett döntöttem. Jó ötletnek bizonyult, sokkal finomabb, különlegesebb vele a sütemény, azóta gyakorlatilag nem is vettem rumot, csak whiskyt használok. Édes, amerikai whisky a tuti!)
  3. Ha minden a lisztben van, akkor az olvasztott vajat lassan adagolva hozzá szépen bedagasztjuk az egészet, majd letakarva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután kissé visszagyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és nem túl forró olajban kisütjük.
  5. (Én a wokban szoktam sütni úgy, hogy a fánkok közepében kialakítok egy kis mélyedést a lekvárnak, és először ezzel a mélyedéssel lefelé teszem az olajba, majd ha szépen megdagadt, megfordítom.) Ha így sütjük, szép magas, szalagos fánkjaink lesznek.
  6. Házi baracklekvárral a legfinomabb. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 577
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, fánk, whiskey-vel készült fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1868
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 25 dkg
finomliszt 15 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 3 db
whiskey 2 ek
vaj 10 dkg
tej 250 ml
citromhéj 1 teáskanál
napraforgó olaj 5 dl
sárgabaracklekvár 8 ek
porcukor 5 dkg