Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töpörtyűs linzer

Töpörtyűs linzer
Töpörtyűs linzer
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zwickl Györgyné, Midi néni a solymári hagyományőrzés kiemelkedő személyisége. 2009-ben jelent meg receptkönyve, melyben esküvői és vendégváró süteményei mellett hagyományos sváb recepteket is összegyűjtött. Ez a recept is ebből a könyvből való. Egy icipicit változtattam rajta, de csak a fűszerezésben és a lekvár ízében változik. Idegenkedtem először, de mondanom sem kell, milyen ízletes sütivel volt dolgom, és nem először fogom elkészíteni az is biztos, mert a töpörtyűt amúgy is imádom. Mellesleg inkább van mézes puszedli íze, mint töpörtyű a fűszerezése miatt. Egy szó, mint száz, nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt és a töpörtyűt összekeverjük.
  2. Ehhez adjuk az összetevőket, és a dagasztógép táljában kidolgozzuk a tésztát. Könnyű állagúnak kell lennie.
  3. Ezután kettéosztjuk. 30x30 cm-es lapot nyújtunk belőle.
  4. Az alsó tésztára, amit kicsit vastagabbra nyújtunk, kenjük a lekvárt, és megszórjuk durvára vágott dióval.
  5. A másik tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele, majd eligazítjuk. Megkenjük tojással, és megszórjuk a tetejét is vágott dióval.
  6. 160 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
  7. Melegen nagyon finom!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pite
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Griebenfleckerl, diós tepertős pite, csipkelekváros diós pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1067
sertészsír 10 dkg
tepertő 15 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
finomliszt 60 dkg
fahéj 1 kávéskanál
zöld kardamom 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
melaszos nádcukor 12 dkg
szódabikarbóna 1 tk
csipkebogyó lekvár 30 dkg
dió 5 dkg
tojás 1 db
dió 5 dkg