Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töpörtyűs pogácsa 7.

Töpörtyűs pogácsa 7.
Töpörtyűs pogácsa 7.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam, ő pedig az ő anyukájától. Sokáig puha marad.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, a tejjel felfuttatott élesztőből, a sóból, a zsírból és a tojásokból kelt tésztát készítünk. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
  2. Amikor megkelt, lisztes deszkán kocka alakúra szétsodorjuk.
  3. Rákenjük a darált töpörtyűt. Négyrét hajtjuk, mintha leveles tésztát készítenénk. 20 percet konyharuhával letakarva pihentetjük. Ezt kétszer így megismételjük (20-20 perc pihentetés).
  4. Amikor a hajtogatás és a pihentetés megvan, akkor elsodorjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval (4-5mm-es) kiszaggatjuk.
  5. Megkenjük a tetejét felvert tojással, és ízlés szerint megszórhatjuk egész köménnyel.
  6. Előmelegített sütöbe tesszük sülni, amíg aranybarna nem lesz..
  7. Ebből az adagból kb. 80 db jön ki, a pogácsaszaggató nagyságától is függ (kisebb vagy nagyobb).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 163
elküldve: 3
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tepertős pogácsa, pogácsa töpörtyűsen köménymaggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

544
finomliszt 60 dkg
tepertő 35 dkg
tojás 2 db
1 teáskanál
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
disznózsír 2 ek
tojás 1 db
köménymag 0 ízlés szerint