Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torma és majonézes torma

Torma és majonézes torma
Torma és majonézes torma
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint csak a tartósítószerekkel készült termékek ellen vívott harcom juttatott odáig, hogy házilag készítsem el a tormát Húsvétra. Sehol sem találtam olyan kész tormát, amiben nem volt tartósítószer. Felhúztam magam, és elkészítettem. És milyen jól tettem. Még régebben olvastam, hogy a méz különlegesen finom ízt kölcsönöz a házi tormának, és valóban így van, az almaecettől meg nem lesz olyan markáns ecet íze.

hozzávalók / 12 adag

A fűszeres vízhez

A tormához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A torma kivételével a forralt vízben elkeverjük a hozzávalókat.
  2. A tormát finomra reszeljük, vagy aprítógépben leturmixoljuk. (Én az utóbbit részesítem előnyben, így nem csípi a szememet.)
  3. Ráöntjük a fűszeres vizet, összekeverjük. Negyed órát állni hagyjuk, majd leszűrjük. A levéből annyit tegyünk félre, amennyi az üvegekbe töltéskor a tormára öntünk. Ne legyen túl vizes, de ne legyen száraz sem. A közepes mértéket próbáljuk eltalálni.
  4. Kicsit kihűtjük, majd jól zárható üvegben hűtőben tároljuk.
  5. Majonézes tormához: 3 adag majonézt, 1 adag tormával elkeverünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 826
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi tormakrém, tartósítószermentes torma, torma és majonézes torma házilag

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Arminusz
Arminusz Sun, 2013-09-22 15:41

Szia!Tartósítószer nélkül mennyi ideig áll el?Nagyon jól hangzik a recept,kipróbálom!Én egyszer beszélgettem egy tartószítószer szakértővel és ő a borkősavat ajánlotta tartósításra és a szín és állag megőrzésére.Én azóta csak borkősavval teszem el a savanyúságokat!A borkősav természetes anyag,sok gyümölcs alkotó eleme és nálam nagyon bevált! :) A cukrot xylittel helyettesítem, így már full egészséges verzió!Mióta láttam,hogy a cukorra miképpen reagálnak a rákos sejtek (szinte őrült cukorzabálásba kezdenek!Megdöbbentő!),száműztem a háztartásból a cukrokat!Nagyon kíváncsi vagyok az almaecetes verzióra.Néhány napja vettem almaecetet! :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2013-10-05 19:30

Szia!
Pont ma kóstolta meg,és semmi baja.
A borkősavról már én is hallottam,de még soha nem használtam.De egy biztos,a nátrium benzoátnál minden jobb.
Finomított kristálycukrot nagyon ritkán használok,én eritrittel helyettesítem,ugyanolyan jó mint a xilit,viszont ebben 100 grammonként csak 20 kalória van.
Számolj be ha elkészítetted :)
Üdv:Mercedes

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-04-09 20:07

A családom egyik fele imádja a tormát, meglepem őket ezzel a változattal. Köszönöm a receptet. üdv. Piroska

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2013-04-19 23:08

Nálunk is így van,viszont a Párom nem szereti natúran a tormát,ezért keverem be neki az ő kedvencével:a majonézzel:)Remélem ízleni fog!Üdv:Merci

74
víz 350 ml
almaecet 6 ek
ecet 3 ek
méz 3 ek
cukor 2 csapott ek
1 tk
torma 50 dkg
majonéz 3 ek