Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormakrémes, sonkás hidegtál (3.)

Tormakrémes, sonkás hidegtál (3.)
Tormakrémes, sonkás hidegtál (3.)
30 perc / főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az adag 2 nagy tálra elegendő, kb. 12 fős társaságnak. Névnapra készült, előételnek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Köretként franciasalátát tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a sonkatölteléket: a vajból, a lisztből, a tejfölből és a tojássárgából sűrű besamell-mártást készítünk, majd hozzáadjuk az ecetes tormát és néhány percig főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a fél citrom levét, kevés édesítőt, borsot.
  2. Felgöngyöljük a sonkákat, nyomózsákkal megtöltjük a töltelékkel, és a végeibe kevés sajtot reszelünk.
  3. Paradicsommal, paprikával és a főtt tojásokkal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 344
elküldve: 5
receptkönyvben: 569
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Pintea-Sándor Hanga

Mióta szakács: 2010.11.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tormás mártással töltött sonkatekercs, hidegtál sonkatekerccel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hanga20
Pintea-Sándor Hanga / Hanga20 Thu, 2010-11-25 14:57

Kedves Enikő kijavítottam a receptet, pont a lényeget felejtettem el belefoglalni. :) Az ecetes tormát a besamell mártáshoz kell tenni.

237
csirkemell sonka 30 dkg
sonka 30 dkg
ecetes torma 150 g
vaj 7 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tejföl 150 g
tojássárgája 2 db
fejessaláta 1 db
paradicsom 5 db
piros kaliforniai paprika 1 db
főtt tojás 6 db
citrom 0.5 db
sajt 2 dkg
édesítőszer 5 csepp
bors 0 ízlés szerint