Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormakrémes-sonkás sült makaróni

Tormakrémes-sonkás sült makaróni
Tormakrémes-sonkás sült makaróni
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Az eredeti Stahl recept a húsvéti maradékok praktikus felhasználására ajánlja ezt az ételt. Én most ünnepek előtt készítettem el, egy kis ráhangolódásnak, mert már úgy vágytam a tormás, sonkás ízre!

hozzávalók / 2 adag

A sült makarónihoz

A sütőtál kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A makarónit sós vízben kifőzzük.
  2. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet és 2 percig kis lángon folyamatosan kevergetjük.
  3. A tejet fokozatosan csurgatjuk hozzá, közben rugós fejű kézi habverővel kevergetjük, hogy csomómentes legyen. Pár perc alatt szépen besűrűsödik, ekkor adjuk hozzá a tormát. Kicsit sózzuk és borsozzuk, lehúzzuk a tűzről.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel)
  5. A sonkát apró kockákra vágjuk, a tojást vékonyan felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  6. Kivajazunk egy 23 cm átmérőjű tálat.
  7. A jól lecsöpögtetett makarónit belekeverjük a tormás besamelbe, majd belekeverjük a sonkakockákat is.
  8. Felét a sütőtálba öntjük, rárakjuk a tojáskarikákat, majd ráöntjük a másik felét is.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és 15-20 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 885
elküldve: 11
receptkönyvben: 684
elkészítve: 27/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-tormás sült makaróni

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reka626
Rékci / reka626 Wed, 2015-08-05 13:38

Nagyon fincsi, még most, nyáron is. Mivel nem volt itthon sonka, így sonkás szalámit használtam, de így is isteni lett. :)))

mignon
Mignon / mignon Wed, 2011-04-27 12:12

Kedves Vica!
Természetesen úgy is nagyon fincsi lesz, csak a sütési idő módosul, amit ki kell tapasztalni.
Remélem ízleni fog, üdv:
Mignon

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Wed, 2011-04-27 07:46

akinek nem hőlégkeveréses sütője van, az mit csináljon?Ha meglehet csinálni rendes alul-felül sütős tűzhelyen is akkor zavaró kiírni, hogy hőlégkeveréses sütőbe készítsük.

kismacko
kismacko Thu, 2010-04-01 09:12

A bolti ecetes torma kell hozzá? Köszi a segítséget, szeretném kipróbálni. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-30 14:22

Nagyon örülök ennek a receptnek, pont ma kerestem a neten (előrelátó módon a húsvéti maradék sonka hasznosításához), de nem találtam. Benéztem ide és a főoldalon fogadott :). Csak évente csinálom, pedig nagyon finom, lehetne gyakrabban is, de talán pont ez a varázsa.

Köszi

881
makaróni 12 dkg
vaj 3.5 dkg
finomliszt 3.5 dkg
tej 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
torma 3 ek
sonka 15 dkg
főtt tojás 2 db
füstölt sajt 6 dkg
vaj 1 ek