Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormaleves

Tormaleves
Tormaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest tálalhatjuk ropogósra sütött sonkacsíkokkal, vagy amint a képen is látható, vékony csíkokra vágott füstölt lazaccal. Ha lazaccal tálaljuk, a lazacot tegyük egy vajban megdinsztelt alma szeletre, így nem süllyed a levesbe. Friss torma helyett elkészíthetjük 2 púpos ek ecetes tormával is, de akkor hagyjuk el a citromlevet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A burgonyát és az almát meghántjuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az almát és a burgonyát, és további 2 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, felfőzzük, majd lefedve kb. 20 percig főzzük.
  4. Közben a tormát finomra reszeljük, meglocsoljuk kevés citromlével.
  5. A leveshez öntjük a tejszínt, és további 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
  6. A leveshez keverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 841
elküldve: 4
receptkönyvben: 52
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes tormaleves, tormaleves burgonyával és almával, almás-krumplis tormaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sun, 2013-11-10 15:34

Kedves Glaser!

Rengeteg torma burjánzik a kertben.
Ez ideális recept a felhasználására.
Ráadásul újabb sikert könyvelhettem el.
Köszönöm!

G.

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-10-04 00:21

Nagyon érdekes leves; már a neve/nevem miatt is meg kellett néznem :P kellemes hétvégét, Torma:)

191
burgonya 600 g
vöröshagyma 1 közepes db
alma 350 g
vaj 25 g
zöldség alaplé 900 ml
főzőtejszín 200 ml
torma 1 db
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint