Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás lencsefőzelék

Tormás lencsefőzelék
Tormás lencsefőzelék
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyan lencsefőzeléket gyakran főzök, tormával most ízesítettem először. Érdekes, pikáns eledel kerekedett belőle. 

A rántás feleslegességét olvastam más recepteknél, mert amúgy is elég sűrű általában sok főzelékféle. Nekem az is egy ízesítő, így szívesen használom, sőt hiányolnám is a pirított liszt ízét, a paprika bíbor színét. Szóval én rántás párti vagyok.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi sertéspörkölttel szeretjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét felrakjuk főni a sóval meg babérlevéllel annyi vízben, hogy bőven ellepje.
  2. Egy kis lábasban felolvasztjuk a zsírt, üvegesre pároljuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk gyakran kevergetve. Rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, pici vízzel felöntve felforraljuk.
  3. Hozzáöntjük a puha lencséhez a rántást, alaposan elkeverjük, egyet rottyantunk rajta.
  4. A tűzről levéve ízesítjük a tormával meg az ecettel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék, tormás lencsefőzelék rántással, ecetes-tormás lencsefőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500
lencse 45 dkg
víz 1 l
babérlevél 2 db
2 teáskanál
mangalica zsír 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
ecetes torma 2 ek
ecet 1 ek