Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás-murkos (sárgarépás) savanyúság

Tormás-murkos (sárgarépás)  savanyúság
Tormás-murkos (sárgarépás)  savanyúság
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden ősszel jó nagy mennyiséget teszek el belőle, mert tele van vitaminnal. Jól jön az ifluenza járvány idején. 

hozzávalók / 12 adag

A savanyúsághoz

A léhez

ajánlat

Húsos-tojásos ételekhez ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket húsdarálón ledaráljuk.
  2. A cukrot, sót és az ecetet összevegyítjük, addig kavargatjuk, míg a cukor elolvad.
  3. Rátöltjük a zöldségre, jól összevegyítjük, hagyjuk  pár órát, hogy az ízek összeérjenek. Időnként megkavarjuk, majd befőttes üvegbe rakjuk, tetejére késhegynyi befőzőport hintünk és lekötjük.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 8 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikás-répás torma, répás torma

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chameleongirl
Chameleongirl Tue, 2012-08-14 12:03

Üdv. tetszik a recept. A borkánt én kicserélném befőttes üvegre, lehet mi székelyek tudjuk mi az, de más nem biztos :)

312
sárgarépa 2 kg
paradicsompaprika 1 kg
vöröshagyma 1 kg
torma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
cukor 500 g
ecet 5 dl
80 g
befőtt tartósító 1 csomag