Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás-mustáros lazac

Tormás-mustáros lazac
Tormás-mustáros lazac
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.

 

hozzávalók / 6 adag

A páchoz

A halhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A pác

  1. Egy kis tálban keverjük össze a pác hozzá valóit.
  2. A halat tegyük egy zacskóba, öntsük rá a pác kétharmadát, óvatosan forgassuk meg benne, hogy minden halszeletre egyformán jusson.
  3. Tegyük a hűtőbe 15-30 percre.

A hal

  1. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt (én egyszerre kettőben szoktam csinálni, így egy időben készül el) egy ici-pici olajat teszünk bele, és bőrrel felfelé beletesszük a halat. Kis lángon sütjük kb 3 percig, megfordítjuk, és közepes lángon sütjük 5 percig.
  2. Itt már nagyon erősen sül, öntsünk alá egy-két evőkanál vizet, fedővel takarjuk le, és süssük kis lángon kb 5 percig.
  3. Emeljük fel a fedőt, ellenőrizzük le, átsült-e már a hal. Ha már csak egy kicsit rózsaszín a közepe, öntsünk a tetejére egy kicsit a félre tett páclépből. Süssük készre, kb még 2 perc.
  4. Én friss rukkola salátával, paradicsommal tálaltam.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 36 402
elküldve: 7
receptkönyvben: 314
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazac fűszeres pácban, serpenyős lazac, mustáros-tormás lazac

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Thu, 2016-07-21 11:19

Szia! Nem gondoltam volna hogy még busábol is jó lesz, de nagyon örülök hogy
Sikerült és hogy ízlett. :)

DorciTigris
DorciTigris Mon, 2016-03-07 10:31

Kedves Marcsus!
Isteni!! :-)
Megcsináltam a hétvégén lazaccal és csirkemellel is, minden ujjunkat megnyaltuk utána :-)
Köszönöm a receptet!

bosse
bosse Tue, 2015-03-31 21:25

Isteni! kösszi a receptet! Bekerült a kedvencek közé ;)

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Wed, 2015-04-01 09:53

Kedves bosse!
Nagyon örülök hogy ízlett, probáld ki nyáron a grillen, úgy még fínomabb. :)

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Thu, 2015-02-19 09:16

Kedves firstlady

Nagyon örülôk hogy ízlett, bár én még más hallal nem próbáltam csak lazaccal. Lehet hogy én is kipróbálom. :)

firstlady
firstlady Tue, 2015-02-17 17:35

Nagyon tetszik, és szerintem bármilyen vastag húsú, jó textúrájú halból elkészíthető. Én most afrikai harcsafiléből spájzoltam be, ezzel fogom kipróbálni először.
Kár, hogy nem halevő nép a magyar, ez a szavazatok számán is meglátszik. Tőlem kaptál egyet! :-)

327
olívaolaj 6 ek
szójaszósz 6 ek
dijoni mustár 1 ek
ecetes torma 3 ek
barna cukor 2 ek
rizsecet 1 teáskanál
lazac 1 kg
olívaolaj 1 ek