Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás-répás alma

Tormás-répás alma
Tormás-répás alma
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén disznót vágtunk felesbe a fiammal. Másnap este is a maradék sült húst és hurkát ettük. A sok disznóság után jól esett volna valami könnyű a hús mellé. Régi Erdélyi Konyha számot lapozgatva akadtam erre a könnyen elkészíthető finomságra. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jobban járunk, ha az eredeti receptajánlatot - a golyó formázást - elhagyjuk, és kis tálkákban kínáljuk a sült hús, hurka mellé. 

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit állni hagyjuk.
  2. Amíg az alma levet ereszt, megtisztítjuk a répát, és finom lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az almát kissé kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt répát és a reszelt tormát.
  4. Kis golyókat formázunk, úgy tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 841
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

egyéb elnevezések

almás répa, tormás almás répa, sárgarépás alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

134
alma 2 nagy db
sárgarépa 1 közepes db
torma 1 kk