Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás sonkaleves

Tormás sonkaleves
Tormás sonkaleves
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem el először, de nem utoljára. Nagyon finom, tartalmas étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sonkát megfőzzük, ha megpuhult felkockázzuk.
  2. Egy fazékba olajba tesszük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, és pár percig együtt pároljuk.
  3. Liszttel és fűszerpaprikával megszórjuk, felöntjük a sonka főzőlevével. Beletesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, megmosott savanyú káposztát és a sonkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Tejfölt kikeverjük a tormával, liszttel és pár evőkanál levessel, és besűrűsítjük vele a levest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 137
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztaleves sonkával, sonkás káposztaleves, tormás sonkás leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
kötözött sonka 50 dkg
savanyú káposzta 50 dkg
burgonya 50 dkg
tejföl 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
ecetes torma 1 ek
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
víz 1.5 l