Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás sonkatekercs 2.

Tormás sonkatekercs 2.
Tormás sonkatekercs 2.
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hidegtálak klasszikusa, és a húsvéti asztalok elmaradhatatlan fogása.
További receptek itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Opcionálisan a sonkatekercs közepébe tojáskrémmel apró csillagokat formázhatunk, és ezt tovább díszíthetjük paradicsom, paprika, és kaviár ízléses elhelyezésével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis lábosba feltesszük a vajat hevíteni. Amikor habzik a vaj, szórjuk meg a liszttel, kevergessük, engedjük fel tejjel, ebből főzzünk besamelt.
  2. Amikor már majdnem kész, menet közben  fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal (a torma miatt lehet erősebben bánni a hozzávalókkal).
  3. Tegyük bele a leveskockákat, forraljuk- rövid idő alatt be fog sűrűsödni. Ha véletlenül csomós lenne, botmixerrel krémesítsük. Adjuk hozzá a tormát, keverjük el. Kóstoljuk meg, ízesítsük utána, ha úgy érezzük, nem elég fűszeres.
  4. A sonkaszeleteket helyzzük a munkaasztalra, egyik végére halmozzuk fel hosszúkásan a tölteléket, és csavarjuk fel. Helyezzük franciasaláta alapra, díszítsük paradicsommal, paprikával, aszpikkal fényesítssük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 314
elküldve: 7
receptkönyvben: 474
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tormakrémmel töltött sonkatekercsek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bambinapearls
bambinapearls Sun, 2015-09-06 13:34

Szerintem nem olyan sok idő elkészíteni a besamelt, ráadásul az egy jól záródó edényben akár 2hétig is eláll... a sajtkrém meg tényleg tömény és kalóriadús is, az ehetőbb fajta áráról nem is beszélve... Ócska terméket meg ne rakjon senki bele pont abba az ételbe amit elfogyaszt, de biztosan van olyan sajtkrém is ami megfelel a kritériumoknak és egészségest!?!
Az vagy amit megeszel! tartja a mondás...
Én nem raktam bele leveskockát csak egy kis ételízesítőt, borsot, reszeltem bele pár dkg sajtot. Mivel nem volt erősen ecetes a tormám ezért megspékeltem apróra vágott csemegeuborkával, aminek kicsit kinyomkodtam a levét, hogy ne hígítsa a szószt! Szerecsendiót nem tettem bele, mert nem vagyok oda az ízéért, meg van aki beteg tőle nálunk.... Igazán finom lett! Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

dzsudzsmanek
dzsudzsmanek Tue, 2011-04-19 12:49

Szia mkata1!
Ez engem is érdekelne. Nem túl tömény a sajtkrémmel a sonka? Köszi!

klarica
klarica Sun, 2011-04-17 12:27

szia mkata1!
légyszives írd le nekem a mennyiségeket mert eszt szeretném elkészíteni, és még nem csináltam sose. előre is köszi:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-01 11:52

Nagyon fincsi. Ám ha idő- és energiahiányban szenvedünk, van egy sokkal egyszerűbb elkészítési mód. Besamel helyett teljesen natúr, tejszínes sajtot használjunk, ezt ízesítsük a tormával, pici cukorral, sóval, borssal, pici majonézzel (általában a kaszinótojásból megmaradt majonézt szoktam belekeverni). Isteni lesz, és nem kell a besamellel vacakolni. Ilyenkor, ünnepek táján úgyis annyi időt töltünk a konyhában! Mindenkinek áldott Húsvétot kívánok, és minél kevesebb munkával minél finomabb kajákat :)

370
gépsonka 25 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
leveskocka 2 db
torma 20 dkg