Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás sonkatekercs egyszerűen

Tormás sonkatekercs egyszerűen
Tormás sonkatekercs egyszerűen
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám egyik kedvence, így az ünnepekre (néha máskor is) elkészítem, mert egyszerű és finom, és még dekoratív is. Én van, amikor főtt tojással is díszítem, vagy télen kígyóuborka helyett csemege uborkát teszek rá. De csináltam már úgy is, hogy a tekercsek alá salátaleveleket tépkedtem, vagy franciasalátát csináltam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával alaposan összetörjük, hogy szinte krémes legyen.
  2. Összekeverjük a tejszínes tormával, és megsózzuk.
  3. Beletöltjük a sonkaszelet elejére a tormakrémet, majd feltekerjük.
  4. A zöldségeket karikára vágjuk, és díszítjük vele a sonkatekercseket.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 316
elküldve: 9
receptkönyvben: 127
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tormával töltött sonkatekercs, tejszínes tormakrémmel töltött sonkatekercs, sonkatekercs hidegtálhoz

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Wed, 2012-09-05 11:23

Tehéntúró helyett próbáld meg júhtúróval. Így édeskés lesz, ami nem talál a sonka füstös ízével.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2012-09-05 15:32

Köszönöm a tippet, majd legközelebb úgy csinálom, hogy a fele adagba juhtúrót teszek, mert a család nem tudom, hogy mit fog hozzá szólni, mert ők így szeretik nagyon. Mindenesetre egy próbát megér. Üdvözlettel:Kinga

Sancho
Sancho Wed, 2012-09-05 17:16

Hidd el kedves Kinga, beválik. Főleg, ha sikerül jóféle sódart beszerezni, nem a bolti gépsonkával küszködsz. Felénk, erdélyben, a tehéntúrót, csak édes sütibe, esetleg túrósgombócnak fogyasztjuk. Ha van ismerősöd,aki erdélyi, vagy tudsz szert tenni júhtúróra, ne szalaszd el az alkalmat. Sancho-Zoli. Borszékból.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2012-09-05 18:15

Sajnos nincs erdély ismerősöm aki ott is él, így általában próbálok házi juhtúrót venni a piacon. Viszont az is igaz, hogy a gépsonkát nem szeretem, és nem is szoktam megvenni, mert az egy "mindent bele massza". Próbálok olyan sonkát venni amin látszik, hogy "micsoda". Mégegyszer köszi a tippet, üdvözlettel:Kinga

Sancho
Sancho Wed, 2012-09-05 18:17

Nahát, most már van. Nekem, sok ismerősöm van arrafele, ha gondolod, küldhetek tőlük kóstolót! emilcímem az oldalamon. Üdv!

Sancho
Sancho Wed, 2012-09-05 18:58

Nekem is volt egy hasonló macsekom a halat szerette a leinkább. :D

Sancho
Sancho Wed, 2012-09-05 18:56

Szívesen! Várlak egy gombás tokányra is! Erdőszélén főzve, hússal, puliszkával! Meg egy pálesszel.

144
sonka 20 dkg
torma 135 g
tehéntúró 25 dkg
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
0 ízlés szerint