Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás-tejszínes csirkemell

Tormás-tejszínes csirkemell
Tormás-tejszínes csirkemell
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pirított csirkemell egy pikáns-krémes mártással. Finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, keresztben kb. ½ cm vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajat a vajjal egy serpenyőben felhevítjük. A hússzeleteket magas hőmérsékleten oldalanként 1-1 percig sütjük. Kivesszük, és a 170 fokra előmelegített sütőben melegen tartjuk.
  3. A levest és a tejszínt a serpenyőbe öntjük, felfőzzük, és kb. 2-3 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Hozzákeverjük a lereszelt tormát, a narancshéjat. Sóval, borssal és a narancshéjjal ízesítjük.
  4. A húst a mártással és kerti zsázsával megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 886
elküldve: 1
receptkönyvben: 211
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke tormás-tejszínes mártással, csirkemell tejszínesen, tormás csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
csirkemell filé 300 g
napraforgó olaj 1 teáskanál
vaj 1 tk
szárnyas alaplé 75 ml
habtejszín 200 g
narancslé 0.5 narancsból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
torma 20 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint