Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás zöldborsó-krémleves pirított sonkacsíkokkal

Tormás zöldborsó-krémleves pirított sonkacsíkokkal
Tormás zöldborsó-krémleves pirított sonkacsíkokkal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untuk már a hagyományos zöldborsólevest, ezért kerestem valami érdekesebbet. A recept egyszerű, de finom levest ígért. Nem csalódtam, érdemes kipróbálni!
100 ml kalóriaértéke: 165 kcal, a levesekhez képest elég magas, de laktató!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd sós, enyhén cukros vízben feltesszük főni a zöldborsóval együtt.
  2. 10 perc után hozzáadjuk a tejszínt, és ha a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vizet öntünk hozzá, és újra felforraljuk.
  3. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk.
  4. Tálaláskor minden tányér leves tetejére pirított sonkacsíkokat teszünk, és friss tormát reszelünk rá. Ha tejszínes tormát használunk, azt érdemes beleforralni a levesbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 178
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves sonkával, tormával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2012-11-12 21:11

Ez a leves annyira finom! Tavaly már elkészítettem, de most újra terítékre kerül :)

360
burgonya 15 dkg
zöldborsó 50 dkg
prosciutto 10 dkg
habtejszín 2 dl
torma 1 db
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál