Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török kisir

Török kisir
Török kisir
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten böngészve találtam erre a receptre egyszer régen. Azóta sokszor ez a köret húsok mellé!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként adhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt a pirospaprikával és egy csipet sóval készre főzzük.
  2. Közben a zöldségeket nagyon apróra vágjuk.
  3. Ha megfőtt a bulgur, hozzáöntjük a zöldségeket, az olívaolajat és a fél citrom levét.
  4. Megkeverjük. Ha kell, utóízesítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 788
elküldve: 3
receptkönyvben: 370
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kisir, Török zöldséges bulgur, Zöldséges bulgur

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa11
rozsa11 Sun, 2014-01-19 20:13

Kedves Művészúr!

Köszönöm a receptet! Rendkívül gyorsan elkészíthető, finom és egészséges! A családnak is nagyon ízlett, így máskor is felveszem az étlapra.

tucsike
tucsike Wed, 2012-03-14 12:00

Egyszer egy vega étteremben ettem, ott ismertem meg a bulgurt. Azóta rendszeresen készitem, nagyon finom. Igy még nem próbáltam, de megcsinálom köretként. Köszi a receptet.

Mucika58
Mucika58 Thu, 2012-03-15 09:58

Szép napot mindenkinek :)
Ha,valaki meg tudja mondani ,hol lehet kapni bulgurt :( sajna már kerestem ,de nem találtam még :)
Köszönöm :)

Mucika58
Mucika58 Fri, 2012-03-16 16:56

:) Szép napot ! Nagyon szépen köszönöm :)
Meg fogom nézni :)

koszegid
koszegid Fri, 2012-01-20 16:35

OKÉ minden, de mi az a BULGUR? Már elnézést, de én nem tudom, és amikor a petrezselyem HIVATKOZÁSként van megjelölve (bocs!), akkor a minimum, hogy a bulgurra is vmi ismertetőt adjunk!

Üdv!

D.

koszegid
koszegid Fri, 2012-01-20 16:40

Bocs! Ráklikkeltem az alapanyagoknál a "bulgur"-ra, s így megkaptam a választ!
Azért jobb lett volna, ha a receptben jelöltétek volna hivatkozásként!

Üdv!

D.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-01-19 17:43

Kedves Művészúr !
Már régen ki szeretném próbálni a bulgurt , most itt az ideje.
Köszönöm a receptet ! Üdv: Anci

Gingerbread
Gingerbread Thu, 2012-01-19 16:08

Kedves Művészúr!

Köszi a receptet; a kisir egy valóban finom és egészséges étel. Nagy piros pont a friss összetevőkért! Törökországi cserediákoskodásom alatt tanultam elkészíteni és a mai napig előszeretettel gyártom a koleszben csak úgy vacsira, néha török cserediákokkal, néha a saját örömömre. Ami nekem ebből hiányzik, az a menta. Ő elég lényeges összetevője a kisirnek.
Sok sikert a továbbiakhoz! :)

244
bulgur 1 bögre
paradicsom 1 db
uborka 5 dkg
újhagyma 2 db
olívaolaj 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
fűszerpaprika 1 ek
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint