Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török lepénykenyér 2.

Török lepénykenyér 2.
Török lepénykenyér 2.
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szóráshoz használhatunk fekete köményt is. Én sajnos nem tudtam beszerezni, úgyhogy csak a szezámnál maradtam.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral a langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Majd beletesszük az olajat, jogurtot és sót, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megpróbáljuk szép, kerek formára kinyújtani, letakarjuk, és további 20 percig kelesztjük.
  3. Ujjainkkal mélyedéseket nyomkodunk a megkelt tésztába, majd óvatosan megkenjük az olaj-tej keverékkel, és megszórjuk a magokkal.
  4. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 959
elküldve: 6
receptkönyvben: 297
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: török
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

pide, pidekenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erzsi60
Erzsi60 Wed, 2014-11-05 11:36

Nagyon finom, gyors, és nagyon pontos a recept. Annyi kis csavarást tettem bele, hogy nem joghurttal csináltam mert nem tartok itthon, hanem tejföllel. Nem rontotta el. Cukros vagyok ezért nagyon csínján kell bánnom a kenyérfélékkel, de erről persze mértékkel fogyasztva nem mondok le.

651
élesztő 20 g
cukor 1 teáskanál
víz 250 ml
finomliszt 450 g
1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
joghurt 2 ek
tej 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
szezámmag 1 ek