Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török papucs pizza

Török papucs pizza
Török papucs pizza
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A papucs kunkori orra kissé lekonyult - a lágy tészta miatt- sütéskor, de a friss ízek, a ropogós külső és a levegős bélzet kárpótolt bennünket! A zabkorpás öregtésztám kétszer is felnyomta a tárolódoboz tetejét a hűtőben, olyan magasra kelt; és amikor gyengéden átgyúrtam a második alkalommal, nem tudtam visszatenni... inspirált, hogy kipróbáljak vele egy török pizzát!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A ropogós "papucsokat" kolbis-tejfölös lencseleves mellé kínáltam (ami a kis ecettel kellemesen savanykás-pikáns), de ha főételként tálaljuk, akkor adjunk mellé citromgerezdeket, hogy mindenki tetszés szerint csepegtethessen a felvagdalt pizza-szeletekre egy kis citromlevet. Magamtól ki nem találtam volna, de eszembe jutott a török gözleme receptem, ami spenóttal és fetával töltött lepénykenyér; és csak citrommal az igazi! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hűtőből kivett öregtésztát két részre osztjuk, gyengéden kis gombócokká gyúrjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 1 órát pihenni.
  2. Ezalatt a 2 ek olajon -sóval, borssal ízesítve- megpároljuk, majd lepirítjuk a szeletekre vágott gombát (lehet hagymát, fokhagymát is hozzáadni), az utolsó percben hozzáadjuk a csíkokra vágott spenótot, egyet keverünk rajta, a tüzet elzárjuk alatta, és hagyjuk hűlni.
  3. Ezután a tésztagombócokat egyenként oválisra lapogatjuk, rákenjük a langyos spenótos gombát, rászeljük a sajtot, majd megformázzuk csónak (vagy török papucs:) ) alakra. A tetejét megszórjuk durvára vagdalt/tépkedett petrezselyemmel, majd pihentetjük 15-20 percet. 
  4. Sütés előtt lepermetezzük vízzel, megszórjuk bőven szezámmaggal, majd az előmelegített, forró/220 fokos sütőben piros-ropogósra sütjük. (Én párszor sütés közben is befújtam -villámgyorsan- egy kis vízpermetet a sütőbe; a forró, párás sütőben lesz jó ropogós a tészta!)
  5. Sütőből kivéve azonnal tálaljuk!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: pizza
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

török pizza, sajtos-spenótos pizza, vega pizza, gombás pizza, pizza zöldségekkel, fetás-spenótos pizza

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-07-26 18:13

Épp tegnap ettem ilyet egy török kajáldában, annál is le volt konyulva a csücsök :))