Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török pide Judit konyhájából

Török pide Judit konyhájából
Török pide Judit konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztájában nincs semmi különös, csak a formázás miatt mutatós, de annál inkább a tölteléke teszi ízletessé ezt finom, török lepényt. Úgyhogy csak bátran a fűszerekkel!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt.
  2. A lisztet szitáljuk össze a sóval, és a többi hozzávalóval dagasszunk tésztát. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  3. A tésztát osszuk 6 részre, gömbölyítsük, majd nyújtsuk ki ovális alakúra, csípjük össze a két végét, majd a széleit sodorjuk fel, itt-ott összecsipkedve.
  4. Tegyük a csónakokat sütőpapíros tepsibe, és töltsük meg a töltelékkel. Tetejüket szórjuk meg sajttal - tehetünk rá paradicsomot vagy paprikát is. A széleit lekenjük tojással, és megszórjuk magokkal - de ez a művelet el is hagyható.
  5. Előmelegített, 200 °C-on kb 15 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. A hagymát aprítógépben aprítsuk fel, és kevés olívaolajon pároljuk meg.
  2. Adjuk hozzá a koriandert, a köményt és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és süssük fehéredésig.
  3. A paradicsomot aprítógépben daraboljuk fel, öntsük a húsra, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, és lefedve főzzük sűrű, szaftosra.
  4. Végül tekerjünk rá chilit, ízesítsük fahéjjal, és szórjuk hozzá a felaprított újhagymaszárat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 30 968
elküldve: 11
receptkönyvben: 658
elkészítve: 29/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

török töltött kelt csónak, darált húsos töltött pite, török húsos csónak

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manikola
manikola Wed, 2015-07-15 15:18

Nem marhából kellene készíteni? A törökök nem esznek sertéshúst.

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2015-02-10 16:34

Gyönyörű a fényképed! Gratulálok! A receptet mentettem...sort fogok rá keríteni, egészen biztosan...:-)

Daylle
Daylle Wed, 2015-02-04 19:19

Elkészítettem ma, isteni lett. Köszönöm a receptet :)

Hasibecker
Hasibecker Mon, 2015-02-02 16:47

Nagyon guszta, biztos el fogom készíteni a héten.
Köszi a receptet.

940
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
friss élesztő 25 g
cukor 1 teáskanál
tej 1.5 dl
olívaolaj 3 ek
víz 1.5 dl
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
sűrített paradicsom 2 ek
koriander 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újhagyma 1 db
sajt 15 dkg