Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török pide Lbara konyhájából

Török pide Lbara konyhájából
Török pide Lbara konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A török pizza. Egyszerű és nagyszerű, saláták mellé vagy csak magában igazán finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős vizet és az olajat, hozzáadjuk a sót és jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha sima és könnyen elválik az edény falától.
  3. Letakarva fél órát pihentetjük. Közben a felvert tojást összekeverjük a lereszelt sajttal, csipet sóval.
  4. Ha szépen megkelt, jól átgyúrjuk, négy felé vesszük, nyújtófával hosszúkásra nyújtjuk, széleit csónakszerűen felhajtogatjuk. A tojásos masszát rákenjük és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lbara

Mióta szakács: 2011.10.26.
11 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

török töltött lepény, tojásos-sajtos töltött kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

546
finomliszt 35 dkg
víz 2.5 dl
élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
0.5 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
tojás 2 db
trappista sajt 10 dkg