Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török pizza 2.

Török pizza 2.
Török pizza 2.
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom előétel, vagy vendégváró, sokféle töltelékkel készíthető.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. A liszttel elkeverjük az instant élesztőt, sót, majd a főtt, összetört krumplihoz adjuk, és felengedjük annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Gyúrjuk, dagasztjuk, lágy tésztát kapunk, és egy órára félretesszük kelni.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket: a spenótos töltelékhez megpároljuk a spenótleveleket a margarinon, az összetört fokhagymával. Felengedjük a tejszínnel, és botmixerrel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót.
  3. A paradicsomos töltelékhez a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymával olívaolajon megpároljuk, majd felöntjük paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  4. A sajtmártáshoz a margarint megolvasztjuk, és a liszttel rántást készítünk. Felöntjük tejjel, majd amikor felmelegedett, belereszeljük a sajtot, és addig főzzük, amíg meg nem olvad a sajt. Fűszerezzük.
  5. A megkelt tésztát kb. 10-12 kis adagra osztjuk, és egyenként olyan hosszú lapokat nyújtunk belőle, amilyen széles a tepsi rövidebbik oldala. Hosszában a közepére kenünk a spenótos töltelékből, rászórjuk a  felkockázott feta sajtot, a sajtos szószból pedig pacákat csöpögtetünk rá. A tészta széleit behajtjuk, hogy vékonyabb, hosszúkás formát kapjunk. A paradicsomos töltékkel hasonlóan járunk el, csak nem feta sajtot, hanem 3-4 szelet paradicsomot teszünk egy-egy pizzára, és ugyanúgy a sajtos töltelékből.
  6. Egy tepsibe 3-4 darab fér el. A fele spenótos, a fele paradicsomos lesz. Ha kész, a széleket megkenjük tojás és tej keverékével, és szezámmaggal megszórjuk.
  7. 200 fokon sütjük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 467
elküldve: 13
receptkönyvben: 824
elkészítve: 8/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Viki111

Mióta szakács: 2009.11.29.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pide, spenótos pide, paradicsomos pide

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csepke72
Csepke72 Wed, 2011-05-11 16:02

Kedves Viki!
Nagyon szeretem ezt a receptet, rendszeresen sütöm is! Köszönöm! Csepke

1094
burgonya 4 db
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
víz 2 dl
0 ízlés szerint
spenót 20 dkg
margarin 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tej 1 dl
sajt 100 g
konzerv paradicsom 15 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
margarin 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 1 db
tej 0.5 dl
szezámmag 1 teáskanál