Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török sült tejberizs

Török sült tejberizs
Török sült tejberizs
32 perc / előkészület: 5 perc főzés: 12 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült tejbegríz gyümölcsös és mézes-mandulás változata is nagy kedvencünk, gondoltam a sült tejberizs is sikert fog aratni a gyerkőcöknél. Nem tévedtem, rögtön bekerült a favoritok közé! Nagy előnye, hogy hidegen és melegen is finom, így akár előre is elkészíthető, ideális desszert vagy vacsora kerekedhet belőle.
Francsics Annamária receptje alapján készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni a tejben (forrás után kislángon főzzük a csomagoláson megadott ideig, gyakran keverjük, ha nagyon beszívja a tejet, pótoljuk egy kis vízzel, fontos, hogy jó szaftos tejberizst főzzünk).
  2. Mikor kész, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, jól elkeverjük.
  3. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és egy kanálnyi lisztet.
  4. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tűzálló tálat, beleöntjük a tejberizst, és addig sütjük grillezve, míg a teteje meg nem barnul (kb. 15 perc).
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 97 129
elküldve: 44
receptkönyvben: 1 158
elkészítve: 50/63
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs sütve, fahéjas sült tejberizs, sült tejberizs

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

emoke4
emoke4 Wed, 2015-11-18 13:03

Az a nyers liszt nem tetszik nekem. Anélkül nem jó?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-11-18 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

artad
artad Tue, 2015-09-22 16:14

dehátttt....liszt bele? fujjjj....dehátttt....szerintem a törökök vaniliapudingot tesznek bele és egy kicsit megsütik....
dehátttt.....akkor miért nem maradunk a rizskóknál?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-05-23 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-10-24 21:15

Hasonlit nagyon a Mamam altal keszitett "rizs koch"-ra, ö is felvert tojashabbal keszitette, es felforrositott, hazi malnalekvarral talalta. Üdvözlettel, Marti

Béba_43
Béba_43 Mon, 2013-10-21 18:27

Ha a fehrjét felverjük kemnyére,s a vgén hozzádjuk, márnem török, hanem MAYGAR!!!!!!!!!!!!!!

Tubo1981
Tubo1981 Sun, 2013-02-03 15:00

Ezt kipróbálom, hátha így menő lesz a tejberizs nálunk :)

408
rizs 25 dkg
tej 6 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 ek
fahéj 1 kk
tojássárgája 2 db
1 csipet
vaj 0.5 tk