Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török töltött burgonya

Török töltött burgonya
Török töltött burgonya
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első nyár az alanyai tengerparton és éjszakában... örökké csodás emlék marad. Ott volt szerencsém először ehhez az ételhez egy kis gyorsétteremben, amit ha párom nem ajánlgat oly hevesen, magamtól valószínűleg meg sem kóstolok. Szerencsére kipróbáltam, és azóta én is csatlakoztam a kumpir-rajongók és immáron készítők széles táborához.
Plusz egy-két kép itt.

hozzávalók / 1 adag

A burgonyához

A feltétekhez (tetszés szerint)

ajánlat

Remek gyors vacsora, ami nem mellesleg a sokféle feltétnek köszönhetően igen jól alkalmazkodik a család kis és nagy tagjainak eltérő ízléséhez.
Én most ezeket a feltéteket készítettem elő, ez egy hagyományos és egyszerű megoldás. No de készíthetünk hozzá bármilyen húsos vagy zöldséges ragut is, a variációknak csak a képzelet és az ízlés szab határt.
Figyelem! A hozzávalók /FŐ értendők!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat megmossuk, és egyenként alufóliába csomagolva forró sütőbe téve 1 óra alatt megsütjük őket.
  2. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, a burgonyákat pedig fogyasztásig benthagyhatjuk, akár fél-1 órán keresztül is elég melegek maradnak a továbbiakhoz.
  3. Előkészítjük a tetszés szerinti feltéteket.
  4. Közvetlenül fogyasztás előtt elővesszük a forró krumplikat, kicsomagoljuk, kisebb tálakba/ tányérokba helyezzük őket. Hosszában felvágjuk, és kettéhajtjuk a képen is látható módon. A belsejüket villával óvatosan kikapargatjuk, összetörjük, a burgonya közepébe igazítjuk.
  5. Rádarabolunk 1 tk vajat, sózzuk kicsit, és megszórjuk 1 ek reszelt sajttal. Majd mikor a sajt már szépen megolvadt, villával vigyázva összekeverjük a burgonya tartalmát.
  6. Tetszés szerinti feltétekkel tálaljuk, majd azokat szépen ráhalmozzuk. (Nekünk talán furcsa lehet, de kinn bizony jár mellé a ketchup és a majonéz is.)

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 108
elküldve: 2
receptkönyvben: 271
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kumpir

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2011-03-20 19:13

Amikor kicsik voltunk, Anya nagyon sokszor készített nekünk sütőben sült krumplit. 5 percenként kérdeztük, kész van-e már. A forró krumplikat tiszta konyharuhába bugyolálta, mielőtt lehúztuk volna a héját. Megsóztuk, teavajat daraboltunk rá. Most is gyakran megkívánom, sajttal, kefírrer lecsorgatva, jégsalátával és/vagy lilahagymakarikákkal igazi lakoma.

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-09-02 08:50

Kedves Moniq, nekem sem sikerült eddig még megunnom, ráadásul kinn ugye rengeteg féle feltéttel kínálják az éttermek, nyami... Tényleg amilyen egyszerű, annyira finom, ebben ezek szerint te is egyetértessz. :)

Moniq
Moniq Sun, 2010-08-29 07:46

Üdv!

A kedvencem ! :)) Idén két héten keresztül minden délután ezt ettem Törökbe, olyan a kép is mintha ott fényképezted volna:))

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-06-18 11:35

:) Boldog vagyok, hogy tetszik nektek is! Tessék kipróbálni! Nálunk igazi Joker étel, ha nincs idő vagy ötlet.
Mrs Smith: irulok-pirulok, és ezek után rettegek nehogy csalódj bennem. ;)

592
burgonya 1 db
vaj 0.5 ek
trappista sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
mexikói keverék 10 dkg
paradicsom 1 db
uborka 10 dkg
csemegeuborka 1 közepes db
olajbogyó 5 db
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 0.25 csokor
felvágott 5 dkg
virsli 5 dkg