Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török vöröslencseleves ahogy Tomatotree készíti

Török vöröslencseleves ahogy Tomatotree készíti
Török vöröslencseleves ahogy Tomatotree készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas téli leves, levesbetéttel vagy anélkül is fogyasztható. A vöröslencse nem igényel áztatást, azonnal lehet vele dolgozni. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra kockázott vöröshagymát. Rászórjuk a lisztet, és összekeverjük.
  2. A paprikát felkockázzuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd a megmosott lencsét is ráöntjük, és végül a kockákra vágott paradicsomot is. (A paradicsomról úgy húzzuk le a héját, hogy egy késsel keresztet vágunk a felületére, és forrásban lévő vízzel leöntjük. Pár perc után lehúzható.)
  3. Ha az alapanyagokat összekevertük és felforraltuk, felöntjük az alaplével (húslevessel, vízzel), és sóval, borssal, köménnyel, őrölt fűszerpaprikával fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a lencse puhára fő, végül botmixerrel pürésítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 008
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lencseleves, lencseleves vörös lencséből, paprikás-paradicsomos lencseleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2014-06-02 10:11

Örülök a visszajelzésednek, és hogy ízlett a leves.
Én a török kajáknál folyton ezt érzem: hogy "nagyon ott van" az ízvilága! :)
Öröm, ha másnak is bejön! :)

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2014-06-02 07:17

Köszönöm a receptet, hétvégén kipróbáltam, nagyon finom volt. A vöröslencsét eddig csak főzeléknek készítettem el, de ezután ez a leves többet lesz készítve:) Kellemes az íze, a kápia paprika is érződik benne, egyszerűen nagyon "ott van" az ízvilága. A párom csak annyit mondott vacsikor "van még abból a finom levesből?". :)) Kell ennél több???:)

358
vöröslencse 25 dkg
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
kápia paprika 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
köménymag 1 késhegynyi
alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint