Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török zöldséges hús

Török zöldséges hús
Török zöldséges hús
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Német nyelvű török szakácskönyvben bukkantam erre a kitűnő egytálételre. Igaz, kicsit egyszerűsítettem rajta, mert a padlizsánból cifrázott szeleteket kellett volna vágni, és a húsos ragut ráhalmozni a recepthez tartozó fénykép szerint. A felkockázással viszont nagyon leegyszerűsödött az elkészítése. Nagyon kiadós, még télen sem ördöngösség a hozzávalók beszerése. Ami elhagyhatatlan belőle, az a vaj - ez ad neki finom, selymes ízt.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Alapanyagát tekintve közel áll a mi lecsónkhoz, az elkészítés sorrendje azonban megváltoztatja az ízeket. Csináltam már bográcsban is, nagyon finom lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a  hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk, lehúzzuk a héját. A paprikát kicsumázzuk, a padlizsán szárát levágjuk, a krumplit meghámozzuk. A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
  2. Forró vajon fehéredésig pirítjuk a kockára vágott húst, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt rövid ideig, kevergetve pároljuk. Belekeverjük a zöldségeket, és együtt 5 percig pároljuk.
  3. 2 csésze vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
  4. Az egészet 40-50 percig pároljuk fedő alatt (ha pulykából készítjük, csak 20-30 percig)
  5. Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 33 556
elküldve: 6
receptkönyvben: 446
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges hús, fűszeres-padlizsános hús

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hagidora
hagidora Sat, 2015-01-17 12:36

Megfőztem, most fogjuk majd megenni. Kuszkusz lesz hozzá. Egyelőre nagyon jól néz ki és az illata is fincsi!

berus
berus / berus Thu, 2012-09-06 09:26

Én itt Rotterdamban sok török kaját kóstoltam. És ez a legjobb. Ez eredetileg is ilyen leveses,ezt igy kell elfogadni. Köszönöm, hogy leÍrtad a receptet pontosan ilyennek kell lennie!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sat, 2012-09-08 19:44

Kedves Berus!
Köszönöm kedves soraidat. Én Budapesten élek, nem sok török étterem van, sajnos eredetiben nem ehettem ilyet. örülök, hogy "látatlanban" is beletaláltam az igaziba. A német szakácskönyvé az érdem. Üdv Zsuzsa

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2012-07-26 08:58

Eléggé leveses étel. Lehet, hogy újkrumplival még levesesebb lesz. Sok függ a hozzávalóktól, legközelebb csináld kevesebb vízzel. Üdv Zsuzsa

357
marhahús 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
vaj 3 ek
paradicsom 3 db
zöldpaprika 3 db
burgonya 2 közepes db
padlizsán 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1.5 kávéskanál
víz 5 dl