Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Törökméz házilag Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Törökméz házilag Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Törökméz házilag Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lyukacsos, nyúlós, sárga édességféle, ami a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe! A régi szép időket, a vásárok, búcsúk hangulatát, amikor nyálcsorgatva álltunk a cukorkás stand előtt...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet és a cukrot egy serpenyőbe tesszük, majd keverés nélkül hevíteni kezdjük. Mikor olvadni kezd a cukor, körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen kezdjen pirulni. Nem szabad megvárni, hogy teljesen karamell színű legyen!
  2. Levesszük a tűzről, és gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával, és rögtön össze is keverjük. Ne ijedjünk meg, a szódabikarbónától az egész kicsit felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire.
  3. Kb. egy óra alatt teljesen törhetővé szilárdul, és fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 520
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

törökméz házilag, cukros-mézes vásárfia, törökmézes vásárfia

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

154
cukor 10 dkg
méz 3 ek
szódabikarbóna 3 teáskanál