Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Törökmogyorós-kakaós keksz

Törökmogyorós-kakaós keksz
Törökmogyorós-kakaós keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom kekszreceptet is a neten találtam, az olasz Nutrifree oldalán.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kizárólag kakaóimádóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat, és a tejet is, fakanállal alaposan elkeverjük.
  3. Nedves kézzel kis korongokat csipkedünk a tésztából, majd golyókat formázunk belőlük, és ezt ellapítjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, mehetnek is a sütőbe.
  4. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 901
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós keksz, mogyorós-kakaós keksz, gluténmentes kakaós keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ritus80
ritus80 Fri, 2013-08-16 14:41

én nagyon örültem ennek a gluténmentes receptnek mert könnyű, egyszerű. de mikor megcsináltam és megkóstoltam majdnem ottmaradt a fogam. mit rontottam el, hogy ilyen ehetetlenül kemény lett? egyébként finom

cafika
Cafika / cafika Tue, 2013-09-10 22:51

Szia Ritus!!
nagyon kedvesek a szavaid, köszönöm! Sajnálom, hogy nem sikerült ugy a recept, ahogy kellett volna. Szerintem az a lehetséges oka a keménységnek, hogy túl lett sütve, vagy túl magas volt a höfok.. Minden sütö máshogy süt, ezért ha legközelebb sütöd, próbáld meg alacsonyabb höfokon és kevesebb ideig. A Kakaós/csokis kekszeket nagyon hamar oda lehet "kozmálni". Még egy tipp, készíts tüpróbát, ha már nem ragad rá, de még puha a keksz, akkor már ki lehet venni. Utánasül még annyit, hogy pont jó legyen, és ne kemény. Remélem nem ment el a kedved ettöl a recepttöl, kivánok további jó sütést -fözést,
üdvözlettel, Évi

cafika
Cafika / cafika Sun, 2013-03-10 19:31

Szia Lamilla,
ennél a receptnél fontos, hogy a kukorica liszt nagyon finomra örölt legyen, ha kukoricadarát használtál, az nem jó. Az étolaj (pl. napraforgóolaj) szerintem nem lehetett a baj. Nekünk nem érzödött ki a kukoricaíz, inkább a finom kakaót éreztük benne. Próbáld meg legközelebb finomra örölt rizsliszttel és kukorica (vagy krumpli) keményítövel fele fele arányban, nem dicsérni akarom, de nekünk ez az egyik "nagyon finom kakaós" kekszünk. Sajnálom, hogy Neked nem jött be, de ne add fel ;-). Átlagban a gluténmentes kekszek, pogácsák jobban morzsólódnak a normál lisztessel készülteknél, de ez nem baj.
További szép napot,
üdv. Évi

Lamilla
Lamilla / Lamilla Sat, 2013-03-09 23:22

Megcsináltam, de sajnos nekem nem ízlett, nagyon kiéreztem belőle a kukoricaliszt ízét, de inkább az volt a problémám hogy amikor haraptam egy falatot, akkor a számban furcsa morzsalékos állaga volt. Kukoricaolajam nem volt, úgyhogy sima étolajat használtam, talán a kukoricaolaj másabb állagot ad neki.

406
kukoricaliszt 250 g
1 csipet
nádcukor 100 g
kukoricaolaj 70 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
tej 200 ml
fahéj 1 kk
törökmogyoró 50 g
narancshéj 1 tk
sütőpor 1 kk