Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toros káposzta 2.

Toros káposzta 2.
Toros káposzta 2.
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A toros káposztát felénk így készítik. Így láttam nagymamámtól és anyukámtól is. Ezt az ételt általában télen készítik disznóvágáskor friss húsból. Nekem még maradt savanyú káposztám a hordóban, amit a kislányom taposott. Ebből a házi savanyú káposztából készült ez az egyszerű étel.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tálaláskor szeretek egy kis tejfölt adni hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst a szokásos módon kockára vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
  2. A lábasban a zsírt felmelegítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne.
  3. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket.
  4. Ezután mehet bele a hús is, állandó kevergetés mellett jól átpirítjuk.
  5. Nem kell hozzá vizet önteni, mert a hús enged levet, és sokkal finomabb, ha nem vizezzük föl. Inkább kis lángon főzzük.
  6. Fedő alatt majdnem készre pároljuk.
  7. Közben egyszer leöblítjük a savanyú káposztát, és jól kifacsarjuk.
  8. Majd rátesszük a husira, és lassú tűzön összepároljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 889
elküldve: 4
receptkönyvben: 253
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

toros hús, húsos káposzta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcsikati
marcsikati Fri, 2012-02-10 12:41

magamfőzök-höz kapcsolódva, tényleg mitől toros? a székelykáposzta is ilyen. Zalában attól toros, hogy a vágásnál leesett húsdarabokból van, illetve kolbásznak való húsból csípnek el, és az abalével főzik, a többi stimmel. szintén tejfellel, és csakis disznóvágáskor készítik.

moflizsu
moflizsu Tue, 2012-01-03 17:41

Szia! Én is így szoktam készíteni, nagyon szeretem, szerintem is tejföllel az igazi ;) Most is épp az készül a konyhában. B.Ú.É.K.! Zsu

gali_baba
gali_baba / gali_baba Mon, 2010-04-12 19:16

Ha jól sejtem Bogi, a szabolcsi régióból hozta anyukád a receptet.:) Az én anyukám is hasonlóan készíti, nüansznyi különbségekkel. (fokhagymát ad hozzá, kevés köményt, stb) Igazán kizárólag friss még "gőzölgő" husiból lehet tökéletesre készíteni, de én is megpróbálkozok mindig a hentesnél vásároltból is elkészíteni. Jót tesz neki,ha kicsit erősebb, csontos húst is teszünk hozzá, pl oldalast, tarját. Jah..és attól toros, hogy egy igazi szabolcsi disznóvágás nem múlhat el enélkül!:)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-04-12 19:27

Szia galibaba.Majdnem talált Borsod!De itt van közel Szabolcshoz.Üdv:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-04-12 18:57

Szia.Ha jól tudom attól hogy általában disznóvágáskor készítik itt a mi környékünkön.a disznótoroshoz kapcsolódik.Üdv:Bogi

288
sertéslapocka 70 dkg
savanyú káposzta 60 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
disznózsír 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db