Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torrijas - az édes bundás kenyér

Torrijas - az édes bundás kenyér
Torrijas - az édes bundás kenyér
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden elvemmel ellenkezik ez a recept: nem szeretem az olajban sült ételeket, a lakást átlengő olajszagot és a túlzott cukrozást sem. Most jön a DE... de ez egy isteni finom, édes bűnbeesés!! Hiba volt kipróbálni, és elkészíteni, mert nagyon finom, nem lehet neki ellenállni. Belengi a konyhát a fahéjas-vaníliás-narancsos illat a tej melegítésekor és én máris elvesztem. Recept forrása: Bereznay Tamás

hozzávalók / 3 adag

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

ajánlat

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, adjunk a kihűlt cukros tejhez 1 dl sherry-t vagy száraz szamorodnit. Tálaláskor megcsurgathatjuk egy kis mézzel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet elkezdjük főzni a cukor felével, a vaníliás cukorral, 1 kk őrölt fahéjjal és a narancshéjjal. Lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, majd mikor teljesen feloldódott a cukor, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kenyérszeleteket megmártjuk a kihűlt, cukros tejben, oldalanként kb. 1-1 másodpercre, majd egy tányérra sorakoztatjuk őket.
  3. Villával elkeverjük a tojásokat. Ha maradt a cukros tejből, és a kenyérszeletek még elbírnak egy kis nedvességet (fontos, hogy ne ázzanak teljesen szét!), akkor először újra a tejbe, majd a tojásba forgassuk meg a szeleteket.
  4. Közben egy nagyobb serpenyőben kb. 2-3 ujjnyi olajat öntünk és felmelegítjük (ne legyen túl forró!).
  5. A tojásba mártott szeleteket kisütjük a bő olajban (kb. 2-2 perc oldalanként, forgassuk, figyeljük folyamatosan).
  6. Mikor megsültek, szedjük ki konyhai papírtörlőre, és itassuk le róluk a felesleges olajat.
  7. Még melegen rakjuk át a bundás szeleteket egy másik tálra, és szórjuk meg a maradék cukor és fahéj keverékével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 405
elküldve: 4
receptkönyvben: 174
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: spanyol
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

narancsos bundáskenyér, édes bundáskenyér, bundás kenyér

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nkrisztee
nkrisztee Thu, 2014-07-24 22:20

Valami isteni,elképesztően finom! Szkeptikus voltam, de abszolút nem érzik, hogy kenyérből van. Ezer köszönet a receptért!

zsuzsua
zsuzsua Mon, 2013-01-07 19:07

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! KÉSZ VAGYOK,ITT VOLT EGY CSOMÓ KENYÉRMARADÉK...ÉS MÁR UNTAM A MELEGSZENDVICSET,MELLESLEG PEDIG VMI ÉDESET ETTEM VOLNA.EZ ISTENI!!!FELÜLMÚLTA A VÁRAKOZÁSOMAT,MERT KICSIT TARTOTTAM TŐLE...MINDENKINEK ÍZLETT!!!KÖSZI A RECEPTÉRT :)

mignon
Mignon / mignon Mon, 2013-01-07 21:46

Nagyon szívesen! :) Örömmel olvasom, hogy egyre többen válunk rabjává! :) Ennyien nem tévedhetünk!! Ami finom, az finom!
Köszi a visszajelzést, szép estét, üdv:
Mignon

Mamcsesz
Mamcsesz Sat, 2012-12-22 23:45

uh! borzalom! eteti magát, teljesen rá lehet szokni :)
a gyerekeim is nagyon szeretik, semmi kenyér íze nincsen, teljesen sütiszerű. Nem is tudták, hogy kenyérből van, alig akarták elhinni utána.
remek recept, csak kalória bomba és abbahagyhatatlan frissen :)
KÖSZI!

mignon
Mignon / mignon Wed, 2013-01-02 14:38

Kedves Mamcsesz!
Megmosolyogtattál! :) Nagyon igaz, amit írsz, nem egy fogyis finomság... Így ünnepek után nem ez lesz az ideális választás azoknak, akik szeretnének megszabadulni a felszedett kilóktól...
De néha olyan jó egy kicsit bűnözni!! BÚÉK!
Üdv:
Mignon

1066
tej 0.5 l
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1.5 kk
narancshéj 1 narancsból nyert
bagett 12 szelet
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 dl
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint